DRAMMEN: Drammen kommune skriver i en pressemelding søndag om mannen som døde på Fredholt.:

«I løpet av det siste døgnet er det blitt kjent at ytterligere en beboer ved et av kommunens sykehjem som var smittet av koronaviruset, er død. Vedkommende var en eldre mann som bodde på Fredholt bo- og servicesenter.

Det er nå elleve personer bosatt i Drammen kommune som er døde etter å ha blitt smittet av koronavirus.

– Jeg kondolerer til de etterlatte og føler med dem som nå har mistet en av sine kjære, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

LES OGSÅ: Simon (38) gikk fra å teste fisk til å analysere koronaprøver: – Egentlig nesten ingen forskjellTo ansatte og tre beboere smittet. Nå er over 20 ansatte i karantene, mens dørene mellom avdelingene er stengt

Ansatt ved Saniteten smittet

To personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte det siste døgnet.

Én av dem som nå har fått påvist smitte er nærkontakt av et tidligere kjent tilfelle. Det har foreløpig ikke har vært mulig å fastslå sikker smittevei for den andre smittede.

Den ene er ansatt ved Saniteten bo- og servicesenter. Vedkommende har vært i karantene i forbindelse med tidligere påvist smitte på sykehjemmet.

LES OGSÅ: Simon (38) gikk fra å teste fisk til å analysere koronaprøver: – Egentlig nesten ingen forskjell

Få nye smittetilfeller

Etter noen dager med relativt mange påviste tilfeller rundt månedsskiftet, er det påvist få tilfeller med smitte i Drammen kommune de siste dagene. En stor andel av de påviste tilfellene gjelder beboere og ansatte ved kommunens sykehjem. Ettersom de nasjonale kriteriene for testing prioriterer testing av disse gruppene, er det naturlig at mange av de påviste tilfellene av smitte finnes blant nettopp beboere og ansatte ved sykehjemmene, heter det videre i pressemeldingen.

LES OGSÅ: – Køen har stått til godt ut på parkeringsplassen

Følg merking og anvisninger

Folkehelseinstituttet anslår at om lag 40% av dem som er smittet med koronavirus i befolkningen nasjonalt er diagnostisert. Det innebærer at det fortsatt er viktig å følge rådene fra nasjonale myndigheter om god håndhygiene, hoste eller nyse i et papirhåndkle eller albuekroken og at vi er flinke til å holde avstand til hverandre, sier virksomhetsleder Madli Indseth ved Medisinskfaglig virksomhet i Drammen kommune.

Indseth påpeker også at det er viktig å minne om at hvis man er i butikker eller på serveringssteder, må man følge merking og anvisninger fra de ansatte.

Det er nå totalt påvist 153 tilfeller av koronasmitte i Drammen.

Døde på sykehuset

En eldre pasient med koronasmitte døde lørdag på Drammen sykehus. Det går fram på Vestre Viken sin nettside søndag. Totalt er fire personer døde på Drammen sykehus som følge av koronasykdom.

Fire personer er søndag 1. påskedag innlagt på sykehuset med sykdommen.

Totalt er nå 14 pasienter med påvist koronasmitte døde i Vestre Vikens sykehusområde.