DRAMMEN: I halv ett-tida i dag ble en bil stjålet fra Bragerhagen i Drammen. Politiet etterlyste bilen, en Volvo XC 70.

I denne bilen satt det en 14 år gammel gutt fra drammensdistriktet. Det bekrefter Sør-Øst politidistrikt, tirsdag kveld.

– Politiet har forsøkt å følge bilen i hele dag. Hvor den har vært, vet vi ikke. Den skal ha blitt borte litt før klokka 12 og vi har ikke full oversikt over hvor den har vært fram til klokka 16.45 da bilen ble stoppet ved Tranby, sier politiadvokat Cecilie Reinskau Svorstøl til Drammens Tidende.

Svorstøl har ikke helt oversikt over pågripelsen, men opplyser om at den skal ha gått greit.

– Sjelden og veldig alvorlig hendelse

De to pågrepne er begge menn i 30-åra fra Østlandsområdet. De skal begge være kjent av politiet fra tidligere, der den ene også er domfelt.

– De to er ikke avhørt enda. Trolig blir dette i morgen. Vi må etterforske videre. Med tanke på guttens alder må vi foreta et såkalt barneavhør, altså et tilrettelagt avhør, av ham. Dette gjør vi også i morgen. Vi har masse ekstra ressurser på saken, sier Svorstøl.

Politiadvokaten forteller at det er sjelden de sikter noen for kidnapping.

– Dette er en sjelden og veldig alvorlig hendelse. Ingenting tilsier at de skal ha kjent hverandre på forhånd, dette virker tilfeldig, sier Svorstøl.

Det skal etter forholdene stå greit til for gutten. Ifølge politiet er han ikke fysisk skadet, og er gjenforent med foreldrene.

– Siktelsen kan bli utvidet

I en pressemelding skriver Sør-Øst politidistrikt at politiet iverksatte en omfattende etterforskning umiddelbart etter at bilen ble stjålet.

Etter det Drammens Tidende kjenner til, skal gutten ha vært alene i bilen da den ble stjålet.

– Politiet ser denne saken i sammenheng med flere alvorlige hendelser. Etterforskningen pågår fremdeles for fullt, og politiet ser ikke bort fra at siktelsen mot mennene kan bli utvidet, heter det i pressemeldingen.

Hadde patrulje etter bilen

Tidligere i kveld fortalte Magne Olsvoll i Oslo politidistrikt at de hadde fått inn meldinger om observasjoner på bilen i Bærum. Like før halv fem fikk oslopolitiet melding om at bilen var sett på en bensinstasjon i Bærum.

– Ti minutter senere fikk vi melding om at den var på E18 på Holmen retning Drammen. Da ringte folk på grunn av kjøreatferden. Vi hadde en patrulje etter den, men den forsvant over grensa til Lier og Drammen, og så stoppet Sør-Øst politidistrikt den der nede, sier Olsvoll til Drammens Tidende.

Bilen skal da ha ligget i krabbefeltet på høyre side oppover Hagabakken, opp mot Asker, der den har kjørt forbi alle andre. Da visste ikke oslopolitiet hvem som kjørte bilen, ei heller om 14-åringen fortsatt var i bilen.