TRUSTRUP, DANMARK: De to satt i en norskregistrert personbil med totalt to voksne og to barn, opplyser Østjyllands politi i en pressemelding.

De andre personene som satt i bilen er utenfor livsfare, men er innlagt på sykehus.

– De er skadd, men ikke alvorlig, sier politiinspektør Brian Voss Olsen til NTB.

Til Drammens Tidende bekrefter operasjonsleder André Kråkenes i Sør-Øst politidistrikt at de to omkomne er fra Buskerud.

Ifølge Jyllands-Posten er gutten syv år gammel. Ifølge dansk politi er den omkomne mannen 34 år gammel.

De to andre personene i bilen er ifølge politiet er en 32 år gammel kvinne og en seks år gammel jente.

I en pressemelding fra dansk politi, bekreftes det at de fire personene er i familie.

Etterforskning

Politiinspektøren sier at ulykken blir etterforsket, og at det lørdag ettermiddag gjøres undersøkelser av havarikommisjonen, som er standard ved en slik ulykke.

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Bilder fra ulykkesstedet viser at bilen ligger på siden på toglinjen, flere meter fra veien.

Ingen passasjerer på toget kom til skade, ifølge politiet, som opplyser at de jobber med å kontakte norske myndigheter om saken.

Politidistriktet hvor personene involvert i ulykken er hjemmehørende, bekrefter overfor NTB at pårørende er varslet.

Ane Lunde i Utenriksdepartementet skriver i en SMS til NTB at UD er kjent med at to norske borgere er omkommet i Danmark.

Åpnet i april

Det var 11-tiden politiet fikk melding om at en personbil og et tog på lettbanen hadde kollidert i Trustrup i Norddjurs kommune på Midtjylland. Trustrup ligger 13 kilometer sørvest for Grenaa som er endestasjon på lettbanestrekningen, som går fra Aarhus til Grenaa.

Strekningen der ulykken skjedde åpnet i slutten av april. Ifølge lokalavisen Aarhus er det ikke noen bom som går ned ved baneovergangen når toget kommer, men det er blinkende lys ved overgangen.

Dansk lettbane kan sammenlignes med bybanen i Bergen, og er en sporvei som i stor grad kjører atskilt fra annen trafikk.

Politiinspektør Voss Olsen beskriver området der ulykken skjedde som «ute på landet» og med liten trafikk.