BRAGERNES: Det kommer fram i en fersk dom fra Buskerud tingrett.

Gulliksen ble i slutten av juni tatt i en UP-kontroll på Gamle Sørlandske i Sande, etter å ha kjørt i 148 km/t i 70-sonen. Råkjøringen endte med førerkortbeslag, kun elleve måneder etter at han fikk lappen.

– Jeg dreit meg ut og legger meg langflat. Og jeg tar den straffen jeg får uten å mukke. Det fortjener jeg, uttalte 19-åringen dagen etter til Drammens Tidende.

Kan søke om fotlenke

Rettssaken mot Gulliksen var berammet tidligere i september, men ble utsatt da forsvareren ikke møtte på grunn av en misforståelse.

Onsdag møtte 19-åringen opp på ny i Buskerud tingrett, hvor han avga en uforbeholden tilståelse. Påtalemyndigheten la ned påstand om ubetinget fengsel i 21 dager.

Forsvarer Frode Jæger Folkestad ba på sin side om at hans klient burde dømmes til samfunnsstraff. Rettspraksis tilsier imidlertid at grensen mellom samfunsstraff og ubetinget fengsel går ved 135 km/t i 70-sonen. Dermed ble han dømt etter påtalemyndighetens påstand – til 21 dagers fengsel.

Gulliksen kan imidlertid søke om å få sone hjemme med fotlenke, siden straffen er satt til under seks måneder.

«Retten bemerker at siktede antas å være egnet for en slik gjennomføringsform, sett i lys av siktedes stabile livs- og arbeidssituasjon», heter det i dommen.

Fotgjenger i lang tid

I tillegg til fengselsstraffen ble midtbanejuvelen i Strømsgodset fradømt retten til førerkort i 28 måneder, altså nesten to og et halvt år.

Ønsker han førerkortet tilbake må han avlegge ny førerprøve.

Domfelte vedtok dommen på stedet.

Bilen Gulliksen kjørte den aktuelle dagen var en Tesla. I et intervju med Drammens Tidende har han tidligere forklart at han og en kompis hadde et ærend i Sande, da han ble tatt i en UP-kontroll på vei hjem igjen.

– Det var et øyeblikks dumhet, sa han.

Gulliksen har ikke besvart Drammens Tidendes henvendelser torsdag. Forsvarer Frode Jæger Folkestad har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Dette sier klubben

Daglig leder i Strømsgodset, Magne Jordan Nilsen, uttalte etter hendelsen at Gulliksen ikke vil få noen reaksjoner fra klubben.

Torsdag svarer han følgende på Drammens Tidendes spørsmål om den ferske dommen vil få noen konsekvenser for midtbanespillerens rolle i klubben:

– Vårt standpunkt er ikke endret, nei.