Gå til sidens hovedinnhold

Tøff bortekamp for Godset: – Vi må steppe opp

Etter å ha slitt både sportslig og med andre ting i oppkjøringa så imponerte SIF da Lillestrøm ble slått på Marienlyst i seriestarten.

DRAMMEN: Klarer Strømsgodset å følge opp i lagets andre seriekamp i fotballens eliteserie i 2021?

Mandag (2. pinsedag) kl. 18.00 venter en tøff bortekamp i Kristiansund. Et KBK-lag som har hatt mye trøbbel i vår, men som overrasket ved å banke Vålerenga 2–1 i Oslo 16. mai.

Godset på sin side vant altså 3–1 hjemme over Lillestrøm – i det som var seriestart for begge lag. Drammenserne imponerte ved å levere en bunnsolid prestasjon. Etter en vår med både sportslige og utenomsportslige problemer var dette en gledelig overraskelse for alle SIF-fans.

Vi kjøpte oss litt tid ved å ha en god prestasjon i vår første kamp. Det bygger vi videre på. Men Kristiansund borte blir en helt annerledes kamp. Der ser vi for oss mer dueller, og at det blir viktig å vinne andreballene. Vi må steppe opp og være obs på deres dødballer blant annet, sier SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen.

Hos SIF er spissen Lars-Jørgen Salvesen (kneoperert) selvsagt ute, mens Nico Mickelson (kneskade) og Duplexe Tchamba (nettopp sluppet ut av karantene) heller ikke er klare. Moses Mawa pådro seg en liten strekk mot LSK, men kunne bli klar til mandagens match. Søndag var Mawa imidlertid ikke tatt med i troppen. Det gjaldt også Kristoffer Tokstad og Prosper Mendy, som begge har vært ute med skade de siste ukene. Unggutten Ole Enersen er tilbake igjen etter en strekk.

Siste: SIFs startellever mot Kristiansund er klar. I forhold til LSK-kampen er det én endring. Valdimar Ingimudarson erstatter en skadet Moses Mawa på venstrekanten.

SIF (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Gustav Valsvik, Niklas Gunnarsson, Jonathan Parr – Herman Stengel, Johan Hove, Tobias Fjeld Gulliksen – Halldor Stenevik, Valdimar Ingimundarson, Fred Friday.

PS! Godset har tapt tre av fire kamper borte mot Kristiansund. Den eneste seieren kom i 2019 da de marineblå reddet plassen i siste runde ved vinne 2–1 – etter mål av Mikkel Maigaard og Duplexe Tchamba.

Les også

BP om et mulig Marcus Pedersen-comeback i SIF: – Jeg kunne tenkt meg Marcus tilbake

Les også

Godset får egen varslingskanal på hjemmesiden

Kommentarer til denne saken