Gå til sidens hovedinnhold

Tøff bortekamp venter Mjøndalen

Etter den sjokkerende cupexiten i Kristiansand, venter en tøff bortekamp i Trondheim.

MJØNDALEN: To poeng og en cupexit er fasit for Mjøndalen etter de 5 siste kampene. Før den 20. serierunden tviholder de brune på kvalikplassen med sine 14 poeng – like mange som Brann og ett mer en Stabæk som er på de to nedrykksplassene.

Det er ingen tvil om at Mjøndalen trenger de poengene de kan få og 3050-supporterne krysser det de har for at de kan skape et lite mirakel mot Rosenborg på Lerkendal, og samtidig gjøre 80-årsfeiringen til trenerlegende Nils Johan Eggen litt kjipere.

Likt som Mjøndalen røk trønderne ut av cupen på onsdag etter et 1–3 tap borte mot Viking. I Eliteserien har de vunnet fire av de fem siste og ligger på fjerdeplass før runden.

Ikke overraskende så har Rosenborg et godt overtak på Mjøndalen historisk sett. På 34 forsøk han Mjøndalen vunnet ti ganger. For å finne sist MIF dra fra Trondheim med en seier må vi helt tilbake til august 1992. Da vant Mjøndalen 2–1 foran 10.843 tilskuere på Lerkendal.

Disse starter for Mjøndalen:

1 Sousha Makani – 3 Nikolas Walstad – 4 Daniel Mathias Knut Janevski – 12 Markus Lund Nakkim – 21 Herman Kleppa – 24 Ole Amund Sveen – 28 Adrian Aleksander Hansen – 31 Albin Petrus Sporrong – 7 Lars Olden Larsen – 8 Fredrik Neerland Brustad – 14 Kent Håvard Eriksen

Kommentarer til denne saken