Tøft for MIF – møter serielederen borte

MIF fikk en etterlengtet seier sist da Brann ble slått 2-0, men det blir knalltøft for bruntrøyene å ta den andre strake trepoengeren.

DEL

MJØNDALEN: Søndag er nemlig den suverene serielederen Bodø/Glimt motstander på Aspmyra i Bodø (kl. 20.30).

Bodø/Glimt har vunnet alle de ti hjemmekampene hittil i fotballens eliteserie med brutale 37–8 i målforskjell. Trøsten for Mjøndalen er at Glimt gikk på årets første tap sist da det ble 4-2-nederlag borte mot Molde. Det viser i alle fall det er mulig å ta poeng fra nordlendingene, selv om regjerende mester Molde i utgangspunktet er den tøffeste utfordreren i toppen.

MIF sliter i bunnen, og ligger på nedrykksplass (nest sist), men fikk stoppet tapsrekken sist da det ble en viktig 2-0-seier over Brann hjemme. Spørsmålet om bruntrøyene kan klare å redde plassen i serieinnspurten.

– Dette blir en artig utfordring mot Glimt. Her kan vi gå inn med lave skuldre. Ingen forventer at vi vinner, og dette er det jeg kaller en bonuskamp, sier MIF-trener Vegard Hansen.

Han bryter regel om aldri å endre på et vinnerlag, og slipper til både Joackim Olsen Solberg og Stian Semb Aasmundsen fra start. Semb Aasmundsen var på benken mot Brann, mens Olsen Solberg ikke har vært i startoppstillingen siden Mjøndalen tapte for Sandefjord på hjemmebane 13.september. Ut går Isaac Twum (karantene) og Christian Gauseth. Gauseth er på benken sammen med blant annet Tonny Brockmann, Quint Jansen og Lars Olden Larsen.

Slik stiller Mjøndalen fra start mot Bodø-Glimt:

Sosha Makani - Syver Skaar Eriksen, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes, Joackim Olsen Solberg, Stian Semb Aasmundsen, Ole Amund Sveen, Martin R. Ovenstad, Sondre Liseth og Fredrik Brustad.

Et moment er at Mjøndalen har klart seg brukbart mot Bodø/Glimt i år og i fjor. I sommer var MIF nær ved å ta poeng i hjemmekampen, men det ble 3-2-tap. I 2019, for ett år siden, fightet de brune seg til 0–0 på Aspmyra. Mens det på våren var den mye omtalte målorgien på Consto Arena, som endte 5–4 (!) til Glimt.

Isaac Twum, MIFs nye midtbanespiller, fikk sitt fjerde gule kort (tok meg seg to gule fra Start) for sesongen mot Brann sist, og han må sone karantene mot Glimt.

Martin Rønning Ovenstad scoret 1-0-målet mot Brann, men måtte gå av med skade noe senere under kampen. Han har imidlertid vært i aksjon på trening denne uka, og skal være klar igjen.

MOT GLIMT: Mjøndalens Christian Gauseth og Bodø/Glimts Patrick Berg under eliteseriekampen på Aspmyra i fjor som endte 0-0. Søndag er det nytt møte på samme arena.

MOT GLIMT: Mjøndalens Christian Gauseth og Bodø/Glimts Patrick Berg under eliteseriekampen på Aspmyra i fjor som endte 0-0. Søndag er det nytt møte på samme arena. Foto:

LES OGSÅ: MIF-komet signerte proffkontrakt: – Et sjokk å få sjansen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken