DRAMMEN: Onsdag ettermiddag og kveld ble en stressende affære for pendlere. All togtrafikk mellom Drammen og Brakerøya måtte innstilles fram til fredag morgen.

Årsaken var at grunnen sviktet under byggearbeider ved Drammen stasjon. For pendlerne innebar dette at de brukte ekstra lang tid på å komme seg hjem.

Torsdag morgen står de igjen i kø for å komme seg tilbake til arbeidsplass eller studiested. Denne gangen sluses de inn mot busser som skal frakte dem til Brakerøya der de skal ta toget videre til destinasjon.

Og selv om det tidvis var mye folk i køen, var det god flyt og lite ventetid på å komme seg inn i bussen da Drammens Tidende var på plass like før klokken sju.

 

– Stressende

– Det blir jo litt stressende, dette. Jeg skal være på skolen klokken halv ni, sier Ingeborg Wiken (19).

Hun skal til Oslo der hun går det første semesteret på Imageakademiet. Hun utdanner seg til å bli makeupartist, og har med seg venninnen Tyra Austad (19) som stiller som modell denne dagen.

Men som de aller fleste pendlere denne torsdagen, hadde Wiken forberedt seg på å bruke ekstra lang tid inn til hovedstaden.

– Jeg sto opp en god del tidligere enn jeg pleier, sier hun.

LES OGSÅ: Brann i vogntog slukket 

Færre folk på toget

Flere pendlere har meldt fra til Drammens Tidende at det var merkbart færre folk på toget denne morgenen.

NSBs pressesjef Åge Christoffer Lundeby hadde da også foreslått at de som hadde mulighet, valgte hjemmekontor denne dagen.

De har jobbet hardt for å skaffe nok busser til Drammen-Brakerøya.

– Det er enorme mengder med alternativ transport vi trenger. Vi har fått på plass en god del, men vi har ikke full dekning. Vi støvsuger markedet, uttalte han til NTB onsdag.

– Vi setter opp doble togsett, og håper at det vil være nok til å ta unna trafikken, uttalte Lundeby.

 

Verre for bilistene

Det kan godt tenkes at noen av dem som droppet tog og buss for tog torsdag morgen i stedet satte seg i bilen innover mot hovedstaden.

Drammens Tidende fikk flere henvendelser fra reisende på E18 som meldte om lange køer.

Ifølge køkartet til Statens vegvesen startet køen mot Oslo allerede et godt stykke før Padderudvannet, altså på Buskerud-siden av fylkesgrensa.

På grunn av en trafikkulykke ved Holmen i Asker var det også lange køer fra Holmen og videre inn til Oslo, ifølge Budstikka.