SKIEN: Strømsgodset satte trykk fra start, og leverte flott fotball de ti første minuttene. De sto høyt, vant ballen, og Odd klarte aldri å komme seg ut av eget forsvarsfelt. Allerede etter ett og et halvt minutt fikk Odd den første advarselen da Gustav Valsvik nikket en Hermann Stengel-corner i stolpen. Fem minutter senere var samme mann igjen etter nok en corner, og skuddet hans ble slått til corner av Sondre Rossbach i Odd-målet.

Og bare minuttet etter det igjen kom ledermålet. Herman Stengel fikk ballen på rundt 22 meter, litt skrått, og skuddet han fyrte av føyk inn i det lengste hjørnet. Kanskje et skudd Rossback burde tatt, men det var også flere i veien, så sikten var kanskje ikke god.

– Dette var deilig. Det ble en lang andreomgang, men vi red av stormen, sa Gustav Valsvik.

– Det ble vel en krigeseier, og jeg er veldig fornøyd med at vi sto hele kampen ut, fortsatte han.

Klarte ikke holde trykket

Strømsgodset klarte ikke holde samme trykket etter ledermålet, men kom likevel til et par halvsjanser. Et Jonathan Parr-innlegg var Fred Friday en skostørrelse unna å nå, mens skuddet fra Halldor Stenevik ble enkel mat for Rossbach.

Odd forsøkte å komme inn bak SIF-forsvaret ute på sidene, men de gangene de kom til innlegg, ruvet Gustav Valsvik høyest av alle, og klarerte unna.

Kun én gang de første 45 minuttene var Odd i nærheten av noe. Det var da Viljar Myhra klarte å flukte unna et innlegg fra venstre, og fikk hjelp av en forsvarer som sparket ballen unna farlig område.

– Ti gode minutter av oss, og så var resten dårlig, oppsummerte målscorer Stengel til Eurosport halvveis.

Tapte dueller

Farlig ble det imidlertid fra start etter pause. Før det var spilt ett minutt traff en Tobias Lauritsen-nikk høyt oppe på den høyre stolpen til Myhra, før den spratt ned igjen midt foran mål. Der ble den sparket unna., og situasjonen var avklart.

Strømsgodset fortsatte å tape dueller, og de var litt på halvdistanse over hele banen, og dermed klarte Odd å etablere et visst trykk. SIF hadde noen gjesteopptredener på Odds banehalvdel i starten av andre omgang, men det kom lite ut av det. En kontring etter 63 minutter ga en Fred Friday-sjanse, men volleyskuddet føyk utenfor.

Det ble mye forsvarsspill for Strømsgodset etter pause, og de manglet den roen til å beholde ballen litt da de først fikk tak i den. Ballen ble bare sparket unna, og hjemmelaget kunne starte nye angrep.

– Manglet roen

Den største sjansen kom på en spillevending etter 74 minutter som endte med en flott Viljar Myhra-redning på et susende skudd fra Conrad Wallem. Returen var Flamur Kastrati, lik Fred Friday før pause, kun centimeter fra å skli i mål.

Da hang SIF-spillerne i tauene.

Og det gjorde de for så vidt resten av kampen, og gleden var stor da dommeren blåste av og det hele var over.

– Vi har spilt bedre bortekamper enn det vi gjorde i dag, men forskjellen er at vi denne gangen står igjen med tre poeng. Odd hevet seg etter at vi leverte en ok førsteomgang. Etter pause manglet vi roen i spillet med ball, men vi hadde 1-0, og det resultatet ønsket vi forsvare helt til det var slutt, forteller trener Håkon Wibe Lund.

Strømsgodset hadde ikke vunnet på bortebane siden 19. desember i fjor, da de nettopp mot Odd, sikret ny eliteseriekontrakt gjennom å vinne 3–0. Siden har de gått åtte kamper uten å vinne borte. Fasiten var to uavgjorte og seks tap.

Lagene hadde begge 22 poeng før kampen, henholdsvis på niende og tiende plass på tabellen, og seieren gjorde at Strømsgodset rykket opp på 8.-plassen med sine 25 poeng.

Det har gått litt sykdom i SIF-troppen den siste tiden, og de manglet både Lars Vilsvik og Mikkel Maigaard til kampen.

Kampfakta

Eliteserien fotball:

Odd – Strømsgodset 0-1 (0-1)

3208 tilskuere.

Mål: 0-1 Herman Stengel (9).

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden.

Gult kort: John Kitolano, Odd, Halldor Stenevik, Ari Leifsson, Fred Friday, Strømsgodset.

Lagene:

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Espen Ruud, Solomon Owusu (Thomas Hallstensen fra 85.), Magnus Lekven, John Kitolano (Kristoffer Larsen fra 79.) – Markus André Kaasa, Odin Bjørtuft, Joshua Kitolano – Gilli Rólantsson, Tobias Lauritsen (Flamur Kastrati fra 61.), Conrad Wallem.

Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra – Niklas Gunnarsson, Ari Leifsson, Gustav Valsvik, Jonathan Parr – Johan Hove, Herman Stengel, Tobias Gulliksen – Kristoffer Tokstad (Kreshnik Krasniqi fra 72.), Fred Friday, Halldor Stenevik.