BRAGERNES: Drammen parkering har tirsdag ettermiddag tauet inn fem biler som sto parkert i Bergstien. Det melder politiet klokka 13.21.

Bilene sto ifølge politiet feilparkert fordi det nå er skiltet parkering forbudt på grunn av skisprinten som går av stabelen tirsdag 14. mars.

Claus Mølbach-Thellefsen, daglig leder i Drammen parkering, forteller til Drammens Tidende at det totalt var tolv biler som sto feilparkert i Bergstien tirsdag.

– Vi har jobbet iherdig med å få tak i bileierne. Vi lykkes i å få tak i syk stykker, men fem måtte dessverre taues bort, sier Mølbach-Thellefsen.

Henvendelse fra entreprenøren

Drammen parkering fikk en henvendelse fra entreprenøren som arbeider med skisprinten om at bilene sto til hinder for deres arbeid.

– Det har vært fire medarbeidere i Drammen parkering som har jobbet med dette i hele dag. Arbeidsoppgavene deres er å drive parkeringskontroll og oppfølging av parkering i hele kommunen, med hovedfokus på trafikksikkerhet, sier Mølbach-Thellefsen.

Han forteller at det ikke er ofte de må taue bort biler, men dersom de står til hinder eller ulempe, slik de gjorde tirsdag, så må de taue inn bilene.

– Folk parkerer daglig feil i kommunen. Inntauing er i hovedsak av biler som er hensatt som er uregistrerte, eller hvis de står i veien for veiarbeid som snøbrøyting og vårrengjøring. Hvis de står trafikkfarlig må de også taues bort, sier Mølbach-Thellefsen.