ÅSSIDEN: Nødetatene rykket torsdag formiddag ut til en brann i tomannsbolig på Åssiden.

En tomannsbolig i Betzy Kjelsbergsvei sto i full fyr og røyken kunne bli sett på lang avstand. Klokken 10.15 har brannvesenet kontroll på brannen og det er ikke spredningsfare lenger. De driver med etterslukking og familiene inne i huset, der brannen var, skal være innlosjert hos naboene.

Hele huset er totalskadd, men ikke nedbrendt.

Klokka 09.20 har politiet akkurat kommet fram til stedet. De fikk melding om brannen like etter klokka ni torsdag morgen. Operasjonsleder Marius Fosvold opplyser at politiet har stengt veien som går forbi huset det brenner i.

– Det er full fyr i tomannsboligen. Ifølge opplysninger vi har fått skal alle være evakuert, sier operasjonslederen.

Fosvold vet per nå ikke hvor mange som var i bygget da det begynte å brenne.

Vaktleder ved Sørøst 110 Jan Rundtom forteller at brannvesenet har iverksatt slukking.

– De har slått ned de største flammene, men det er ikke meldt at det er kontroll på brannen. Det skal ikke være spredningsfare, sier Rundtom til Drammens Tidende like før klokka 09.30.

Etterforsker brannen

Like før klokka 11.30 forteller politiets operasjonsleder Marius Fosvold at brannvesenet har kontroll på stedet og holder på med etterslukking.

– Bygget står, men det er totalskadd og ubeboelig, sier Fosvold til Drammens Tidende.

Da politiet ble varslet om brannen, fikk de vite at alle var evakuert. Ifølge operasjonslederen er ingen av beboerne alvorlig skadet.

– En av beboerne på stedet skal ha pustet inn noe røyk. Vedkommende fikk tilsyn av ambulanse på stedet og er klarert av lege som har funnet ut at det ikke er behov for mer helsetilsyn, sier han.

Politiet vet ikke hvor i bygget eller hvordan brannen startet.

– Vi skal etterforske brannen, så får vi se hva avhør og tekniske bevis vil fortelle oss om brannårsaken, sier han.