Gå til sidens hovedinnhold

Toppblogger raste på Debatten: – Jeg snakker til en hel bransje, ikke bare TV2 og Sophie Elise

Artikkelen er over 1 år gammel

Toppblogger Kristin Gjelsvik flytter snart til Drammen. Tirsdag kveld møtte hun Sophie Elise Isachsens far og blogger Isabel Raad i Debatten på NRK.

OSLO: Kjendis-bloggerne Kristin Gjelsvik (33) og Sophie Elise Isachsen (25) har fått mye oppmerksomhet de siste dagene.

Gjelsvik vant nylig prisen for Årets sterke mening under Vixen Awards, influenser-bransjens egne prisutdeling. I takketalen langet 33-åringen mot Sophie Elise – som hun mener er et farlig forbilde for unge jenter.

Tirsdag kveld møttes Gjelsvik og blogger Isabel Raad (25) i NRK-programmet Debatten. Sophie Elise var invitert, men kom ikke. I stedet møtte faren Jan Olav Isachsen, som også er manager i Sophie Elise AS.

Gjelsvik, samboeren og barnet deres skal snart flytte fra Grünerløkka til Austad i Drammen.

Les også

Kjendisblogger har kjøpt hus i Drammen: – Jeg er så stolt at jeg nesten sprekker!

– Snakker til en hel bransje

I Debatten understreket Gjelsvik at hun i sin blogg-tale ikke bare kritiserte Sophie Elise og TV2, men en hel bransje.

– Banneordene i takketalen kunne jeg vært foruten, bare så det er sagt. Men etter en kamp som har vart i mange år renner begeret etter hvert over. Jeg snakket til en hel bransje, derfor tok jeg det opp på en arena som Vixen Blog Awards. Vi influensere har alle et vanvittig stort ansvar for vår påvirkning. Dette handler om så mye mer enn Sophie Elises rolle, sa Gjelsvik.

Jan Isachsen sa at Sophie Elise ikke ønsket å stille til debatt på grunn av måten saken har utviklet seg på etter Vixen Awards.

– Hun ønsker ikke å være med på personkonflikten dette har blitt, å helle bensin på det. TV2-episoden viser faren ved operasjoner – baksiden ved det, sa han, som i liten grad ville kommentere hva datteren tidligere har uttalt.

– Det er viktig for deg å være her i dag?

– Jeg tenker at den saken som det i bunn og grunn dreier seg om er en viktig sak da. Så vi kunne godt tenke oss å sørge for at den debatten har riktig retning, at det ikke blir en personkonflikt ut av dette her, sa Isachsen.

– Hva tenker du om denne kontroversen?

– Jeg synes i utgangspunktet at kontroversen i seg selv er helt feil. Saken er viktig. Kroppspress og psykisk helse er selvfølgelig viktig. Og derfor er jeg her, svarte Jan Isachsen.

– Det er mediene som fremmer dette som en «chickfight». Jeg kritiserer en hel bransje, sa Gjelsvik.

TV2 følger nå Sophie Elise Isachsen i reality-programmet Sophie Elises Verden, og viste nylig en episode der 23-åringen reiser til Los Angeles for å få utført et rumpekorrigerende inngrep – altså ta ut implantater fra rumpa.

– Jeg reagerer på at vi får følge en rumpeoperasjon i TV2-programmet. Det er forkastelig, sa Gjelsvik.

TV2: – Stolte av Sophie Elise

– Sophie Elise er en profil vi er stolt av, sa Kathrine Haldorsen i TV 2.

I Debatten sa hun at TV2 mener det er viktig å vise Sophie Elises rumpeoperasjon fordi det er en del av bloggerens liv.

– Vi står veldig godt i at vi viste denne operasjonen. For dem som ser episoden vil den heller være til skrekk og advarsel – den glorifiserer ikke rumpeoperasjon. Vi mener det er viktig å følge Sophie Elise fordi hun er en veldig viktig stemme i norsk samfunnsliv, sa Haldorsen.

– Om det så er korrigering, er det uansett rumpe i monitor. Jeg skjønner ikke hvorfor vi skal se dette når vi vet at det påvirker ungdom på en dårlig måte. I episoden blir det også nevnt at «dette kunne jeg gjort hundre ganger til», svarte Gjelsvik.

Hun sa at hun også mener Sophie Elise gjør svært mye bra. Men:

- Men det må være lov å kritisere henne når hun opptrer umoralsk og uetisk.

Sophie Elises far sa at han reagerer på at Gjelsvik tidligere har kalt datteren Norges farligste blogger.

– Skjønner at Sophie Elise ikke stiller

Isabel Raad sa hun skjønte hvorfor Sophie Elise ikke ville stille i kveld, hun sa at hun selv har opplevd hvor vanskelig det kan være å stå i stormen.

Raad har tidligere omtalt sine plastiske operasjoner på bloggen og sosiale medier. På Debatten sa hun at hun for et par-tre år siden «våknet opp» og forsto hvor mye hun faktisk påvirker andre.

– Jeg har våknet opp. Det jeg har skjønt er at det jeg legger ut påvirker og at de er mange unge som ser det vi legger ut. Det er veldig viktig at vi tar det ansvaret.(....). Jeg har sluttet å promotere plastiske operasjoner, sa Raad.

I Debatten stilte blant annet også Astrid Valen Utvik, juryleder for Vixen Awards.

På spørsmål fra Solvang svarte Gjelsvik at hun tjener godt over én million kroner på bloggen i året.

Kommentarer til denne saken