Gå til sidens hovedinnhold

Toppfotballen får unntak – kan gjenoppta fellestreninger

Samtlige klubber i toppfotballen kan begynne med fellestreninger igjen etter at fotballen har fått unntak fra det strengeste tiltaksnivået.

Det bekrefter kulturminister Abid Raja overfor VG.

Ifølge statsråden kan toppklubbene i fotballen dermed begynne å trene allerede fra tirsdag ettermiddag.

Lørdag ble perioden med ekstra strenge smitteverntiltak forlenget for en rekke kommuner i Viken. Stabæk. Strømsgodset, Mjøndalen, Sarpsborg og Lillestrøm sto dermed i en situasjon der de ikke kunne starte opp med fellestreninger før 26. april.

Nå får imidlertid toppfotballen fått unntak fra tiltaksnivå A med den oppdaterte smittevernprotokollen.

– Vi er ekstremt glad for at et åpnes for kontaktrening og en mer normalisert hverdag for oss. Det er dette her vi trenger nå. Serien starter om ganske få uker, og skulle det gå enda flere uker før vi kunne starte med trening synes jeg det ville begynne å se veldig vanskelig ut. Nå hiver vi oss rundt og er veldig glade for at vi kan begynne å trene igjen, sier daglig leder i Strømsgodset, Dag Lindseth Andersen, til Drammens Tidende.

En avklaring om når treningskamper blir tillatt, er ventet å komme fredag.

– Planen er at vi kommer til å si ja eller nei til dette 16. april, slik at de kan starte opp sine treningskamper fra 17. april, kulturminister Abid Raja (V) til NTB forrige uke.

Eliteserien skulle opprinnelig ha startet 5. april, men måtte utsettes som følge av strenge smitteverntiltak.

PS! Det meldes også at Drammen Håndballklubb kan begynne med fellestreninger igjen. Eliteserielaget for menn forbereder seg til et sluttspill senere på våren.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken