Gå til sidens hovedinnhold

Topplag gjester Mjøndalen

For andre helga på rad får MIF bryne seg mot en het medaljekandidat på eget kunstgress. Hyggelig for trener Vegard Hansen er det at Christian Gauseth er friskmeldt, og klar for kamp igjen.

MJØNDALEN: Søndag ettermiddag kl. 15.00 står Mjøndalen-Molde på menyen i fotballens eliteserie. MIF hadde en god åpning på sesongen med fire poeng på de to første kampene, men måtte tåle årets første nederlag torsdag. Da ble det 2-1-tap i den tøffe bortekampen mot Viking.

Så spørs det om Mjøndalen kan slå tilbake mot det antatte topplaget Molde på Consto Arena bare dager etter tapet i Stavanger. MIF knep et fortjent poeng hjemme mot en annen medaljekandidat mandag (2. pinsedag) – 1–1 mot Vålerenga. Martin Rønning Ovenstad sendte vertene i føringen.

Trener Vegard Hansen fikk en hyggelig melding på tampen av uken, og det var at kaptein Christian Gauseth var friskmeldt etter strekkskaden han pådro seg i serieåpningen.

Hansen setter Gauseth rett inn på laget igjen, og dermed stiller Mjøndalen slik fra start mot Molde:

Sosha Makani - Sebastian Sebulonsen, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Niklas Walstad, Erik Stavås Skistad, Christian Gauseth, Ole Amund Sveen, Fredrik Brustad, Benjamin Stokke og Martin Rønning Ovenstad.


I fjor høst ledet MIF lenge 1–0 hjemme mot Molde etter et Fredrik Brustad-mål, men røk til slutt 3–1. Bruntrøyene har i det hele slitt med å ta poeng mot laget fra rosenes by. MIF står nemlig med hele tolv strake tap, og har ikke vunnet på 35 år. Det ble i 2–0 i 1986 etter mål av Steinar Aulie og Hans Petter Steinsholt – året da det ble sølv til Buskerud-laget.

LES OGSÅ: Stokkes første holdt ikke til poeng

LES OGSÅ: – Spesielt å være tilbake

LES OGSÅ: MIF-pappaene: – Vi snakker om alt fra hva de spiser til mageproblemer og leggerutiner

Kommentarer til denne saken