DRAMMEN: I juli ble den største og dyreste toppleiligheten i det nye boligprosjektet «Konnerud Senter Panorama» solgt for rett i overkant av 17 millioner kroner.

– Det er nok den høyeste salgssummen på Konnerud meg bekjent, sier megler og salgsansvarlig for prosjektet Øystein Liverud i Meglerhuset & Partners Drammen og legger til:

– Det er definitivt den råeste leiligheten som har vært til salgs på Konnerud. Den har satt en ny standard, mener han.

Leiligheten på 178 kvadratmeter lå ute for 16,9 millioner, men en ekstra bod og garasje gjorde at prislappen ble litt høyere ifølge Liverud.

Hvem som har kjøpt toppleiligheten på Konnerud, vil ikke salgsansvarlig Liverud i Meglerhuset & Partners Drammen kommentere, men han opplyser at kjøper er fra kommunen.

– Kjøper er godt fornøyd, sier han.

-

LES ALLE SAKENE HER

Tips oss: dt24@dt.no

– Populært

Drammens Tidende har vært i kontakt med andre eiendomsmeglere i Drammen som også tror dette er prisrekord for en leilighet på Konnerud.

– Jeg er rimelig sikker på at det er prisrekord for Konnerud. Det har ikke vært bygd noe så nytt og stort i dette området den siste tiden, så man har heller ikke sammenligningsgrunnlag, påpeker daglig leder Christian Gjesdal Udgaard i Nordvik Drammen og fortsetter:

– Det er en høy pris, men sikkert en veldig fin leilighet også, sier han.

Også eiendomsmegler Andrea Røkke Steen i DNB Eiendom tror dette er prisrekord for leilighet på Konnerud, og påpeker at det er i det øvrige prissjiktet.

– Det er et nytt og kult prosjekt. Det er veldig populært på Konnerud, sier hun og fortsetter:

– De som bor der vil gjerne ikke flytte derfra.

Eiendomsmegleren i DNB Eiendom påpeker at det siste året har det generelt i Drammen blitt solgt mye dyre boliger. Røkke Steen forteller om flere boligsalg til over 15 millioner kroner, noe hun ikke har opplevd tidligere.

I fjor høst ble en villa i Bragernesåsen solgt for 32 millioner kroner, noe som trolig var prisrekord på en enebolig i Drammen.

– Et oppdemmet behov

Det skal bygges flere leilighetsprosjekter på Konnerud i tiden som kommer. «Konnerud Senter Panorama» er et av dem og består av 72 leiligheter fordelt på ett borettslag og en selveierdel. De ble lagt ut for salg i april i fjor, og 54 av dem er nå solgt, deriblant to av de fire toppleilighetene, opplyser salgsansvarlig Liverud.

Han opplyser at ferdigstillelse av prosjektet er planlagt til andre kvartal neste år, og at salgstempo så langt har vært noe bedre enn forventet.

– Vi visste før prosjektet startet at det er et oppdemmet behov for sentrumsnære leiligheter på Konnerud, sier han.

Og akkurat som de forventet, er hovedvekten av kjøperne fra bydelen.

– Hovedvekten av kjøperne er Konnerud-folk, med innslag av andre fra Drammen kommune og områdene rundt som Asker, Bærum og Oslo. Noen vender også hjem igjen, sier han.

Et annet leilighetsprosjekt på Konnerud er «Konnerudparken», som skal ligge på oversiden av Svensedammen skole. Til sammen 142 selveierleiligheter er lagt ut for salg og 115 av dem solgt opplyser markedsansvarlig Kristen Rikter-Svendsen i eiendomsselskapet Profier. Kjøperne er stort sett fra Konnerud.

– Det er mye lokale folk, og noen tilflyttere fra andre deler av Drammen, sier Rikter-Svendsen.

Han forteller at de har opplevd fornyet interesse den siste tiden fordi man nå kan se at prosjektet har begynt å reise seg.