Gå til sidens hovedinnhold

Innkaller til hastemøte om tunnelsikkerhet

Artikkelen er over 4 år gammel

Branner og stans i Oslofjordtunnelen har gjort fylkesordførerne i Buskerud og Akershus utålmodige. – Vi kan ikke lenger finne oss i at våre innbyggeres sikkerhet nedprioriteres på denne måten, sier Roger Ryberg.

HURUM: Fylkesordførerne i Buskerud og Akershus, Roger Ryberg og Anette Solli, har fått nok av manglende sikkerhet i Oslofjordtunnelen, og skal tirsdag holde hastemøte med Statens vegvesen.

LES OGSÅ: Holdt på å kjøre på brennende lastebil

Kan bli fast brannbil

Sist fylkesutvalgsmøte vedtok politikerne å be om forgang i å etablere fast vakt med brannbil og tungbergingsbil ved tunnelen.

– De to brannene de siste ukene viser, sammen med alle stans for øvrig i tunnelen, at dette er høyst nødvendig, sier fylkesordfører Roger Ryberg i en pressemelding.

I møtet tirsdag skal det diskuteres tiltak knyttet til den akutte pendler-situasjonen og tiltak for å forbedre sikkerheten.

Ryberg mener det er uakseptabelt at Statens vegvesen ikke har kommet med midlertidige løsninger i den nåværende situasjonen.

LES OGSÅ: Her sitter Airidas inne i sikkerhetsrommet som reddet ham

Etterlyser båttilbud

Fylkesordføreren mener det må være mulig å få satt opp et passasjerbåttilbud i overgangsperioden, noe som vil bli tatt opp i møtet. Hovedfokus må likevel være på bedring av sikkerheten, mener Ryberg.

– Vi kan ikke lenger finne oss i at våre innbyggeres sikkerhet nedprioriteres på denne måten, sier han.

Et annet tiltak kan være å scanne og avvise vogntog med varmeutvikling. Ryberg mener dette kunne vært satt i gang for lang tid siden, men at det ikke har vært vilje til det.

Selv om Buskerud fylkeskommune mener at Statens vegvesen burde finansiere tiltakene, er de villige til bruke bompenger som står på bok, dersom de ikke stiller opp.

– Det haster å få opp bedre sikkerhet for bilistene og om staten ikke er sitt ansvar bevisst er en slik løsning bedre enn å fortsette som i dag, sier Ryberg.

LES OGSÅ: – Det føles som russisk rulett

Kommentarer til denne saken