Flytter bussruter fra overbelastet gate

FOR MANGE BUSSER: 27. november flyttet Braker blant annet Konnerudbussen fra torget til Sant Olavs gate. Nå flyttes denne ruten til Øvre Strandgate. Her er markedssjef i Brakar Kjersti Nordgård og områdesjef for Drammen Randi Fosso avbildet kort tid før Sankt Olavs gate åpnet for busser.

FOR MANGE BUSSER: 27. november flyttet Braker blant annet Konnerudbussen fra torget til Sant Olavs gate. Nå flyttes denne ruten til Øvre Strandgate. Her er markedssjef i Brakar Kjersti Nordgård og områdesjef for Drammen Randi Fosso avbildet kort tid før Sankt Olavs gate åpnet for busser. Foto:

For mange busser og for liten plass gjør at Brakar flytter flere av de travleste bussrutene fra Sankt Olavs gate.

DEL

DRAMMEN: Ombyggingen på nedre del av Bragernes torg er årsaken til at bussene fra slutten av november har fått andre holdeplasser.

Og stort sett har dette gått greit, ifølge markedssjef i Brakar Kjersti D. Nordgård.

LES OGSÅ: Flere personer ilagt gebyr av Brakar

For mange busser

Men i Sankt Olavs gate har det ikke fungert noe bra, rett og slett fordi det er for mange busser i forhold til den plassen de har til rådighet.

– Plattformene har ikke vært lange nok, så bussene har ikke kommet inntil. Resultatet har vært vanskelige forhold for trafikantene, forklarer Kjersti Nordgård.

LES OGSÅ: Nå slipper busspassasjerer å fryse

Flytter ruter

Noen av de travleste bussrutene er lagt til denne gata, blant annet Konnerudbussene og Vestfoldbussene. Fra og med 15. januar flyttes disse ned til holdeplassene i Øvre Strandgate, der kapasiteten er bedre, mens Mjøndalsbussen, Austad skog og Skoger-bussen flyttes opp i Sankt Olavs gate. De går ikke så ofte, så der blir belastningen mindre.

LES OGSÅ: Elbuss-trøbbel for Brakar

Forberedt på justeringer

– Da vi innførte endringene fra slutten av november, var vi forberedte på at vi kanskje måtte gjøre noen justeringer, og det gjør vi altså nå, sier Kjersti Nordgård, og minner samtidig om at kollektivtrafikken også vil være noe spredt når den nye kollektivterminalen står ferdig til høsten.

Også da vil det være busser i Sankt Olavs gate, og i Øvre Storgate, der det nå utføres arbeider.

Artikkeltags