Her kommer den nye «Kubikken»

NYTT NEDRE TORG: Slik er planen for nye nedre del av Bragernes torg. Den planlagte motorsykkelparkeringen ringet inn i rødt.

NYTT NEDRE TORG: Slik er planen for nye nedre del av Bragernes torg. Den planlagte motorsykkelparkeringen ringet inn i rødt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den planlagte nye motorsykkelparkeringen på Bragernes er ikke mange meter unna dagens «Kubikken».

DEL

DRAMMEN: I forbindelse med ombyggingen av nedre torg mister motorsykkelfolket sin tradisjonsrike parkeringsplass og samlingssted «Kubikken».

I fjor gikk de ut og etterlyste et nytt sentrumsnært område for parkering av motorsykler, og nå foreligger et skisseforslag fra administrasjonen.

Det gjelder naturligvis ikke bare mc-parkeringen, men hele løsningen for nedre torg, med økt busskapasitet som hovedfokus. Samtidig skal det bli god plass til drosjer, handikapparkering, syklister, fotgjengere og altså motorsykler.

LES OGSÅ: Bomaksjonist: – Respekt for det ordføreren nå gjør

Politisk behandling

Tirsdag skal politikerne i formannskapet ta stilling til finansieringen og gjennomføringen av prosjektet.

Og dersom planene blir vedtatt slik de ligger nå, er det ikke så mange meter motorsykkelfolket må flytte seg.

Mens de tidligere har hatt syklene på tvers over nedre del av torget, legges det nå opp til mc-parkering på vestre del av torget, parallelt med gaten der drosjene skal stå (se markering på skisse).

– Vi tror det skal bli god plass til alle, sier utbyggingssjef i Drammen kommune Johannes Devold.

Han understreker at det som nå foreligger en skisse, og at det kan bli noen justeringer underveis.

LES OGSÅ: Ikke like klare til å kaste seg over ny bypakke

Blandet område

– Området som er tenkt til motorsykkelparkering er et blandet område, med både fotgjengere og syklister. Men det er ganske god plass der, så det burde gå greit, sier Devold.

På det nye torget blir det enveiskjøring inn på torget foran McDonalds for busser og drosjer som nå. Men nytt er at det ikke blir busser på den andre siden av torget. Det skal altså ikke kjøre busser fra torget ut i Strandgata. I dette området skal drosjene stå, og det skal være p-plasser for handikappede.

Og motorsyklistene skal altså ha sitt nye samlingssted der, slik det nå ser ut.

LES OGSÅ: To tog i timen – men ikke nytt tunnelløp

Ferdig 2018

Hvis politikerne gir grønt lys, vil prosjektet bli sendt ut på anbud før sommeren, og håpet er å komme i gang med byggingen i løpet av høsten. Det er bystyret som fatter endelig vedtak i saken.

Hvis alt går etter planen, vil nye nedre torg stå klart i løpet av andre halvår 2018.

Jan Erik Hennum er leder i Norsk Motorsykkel Union (NMCU) Buskerud.

Han er veldig fornøyd med forslaget som nå legger fram for politisk behandling.

– Vi fikk forelagt oss flere alternativer, og det kommunen nå går inn for ser veldig ålreit ut. Sånn rent kjøremessig ser det riktig ut også, sier han.

Artikkeltags