(Bergensavisen)

Politiet fikk melding 1942 torsdag om at riksvei 7 mot Hardangervidden var sperret i begge retninger.

– Det er tre utenlandske vogntog som sperrer hele veien i Måbødalen. To på vei opp, den ene skulle forbi den andre, og begge stoppet opp. Så kom et annet vogntog nedover, og nå sitter det også fast, sier operasjonsleder Tatjana Knappen ved Vest politidistrikt til BA.

– De ønsket ikke å ringe bilberging, fordi det koster penger. Vi sendte to politipatruljer og bilbergere for å rydde opp, fortsetter Knappen.

Måtte betale

Det førte til full stans og tidvis kaos. Vogntogene ble fjernet etter hvert, og først klokken 2153 ble veien delvis åpnet for trafikk

– Nå er to av vogntogene blitt fjernet. De må betale for bilbergingen, opplyser Knappen.

Ifølge trafikkoperatør Nina Heggernes ved Vegtrafikksentralen er det ikke uvanlig at utenlandske vogntogsjåfører ikke ønsker bilberging.

Stadig nye problemer

Daglig leder i Eidfjord Bilberging, Bjørn Lægreid, opplyser rundt klokken 23 at de har hentet ni utenlandske vogntog i løpet av torsdagen.

– Det er helt utrolig. Vi fjerner en, så kommer det en ny etterpå. I Måbødalen har vi hentet to stykker, resten sto fast ved bommen på Leiro, sier Lægreid.

Han er klar på hvorfor vogntogene blir stående fast.

– Det er kun snakk om to-akslede utenlandske vogntog, og da blir det bom stopp. Som regel kjører de uten kjettinger og når de skal legge på, så er det for sent, forteller han.