Tragikomisk av Masud Gharahkhani

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er både tragikomisk og historieløst når Arbeiderpartiets Masud Gharahkhani påstår at Arbeiderpartiet i dag er mer arbeiderparti enn på flere tiår.

Virkeligheten er det motsatte. Ap er mindre opptatt av forholdene for de fagorganiserte og folk flest. Her er de på linje med andre sosialdemokratiske partier i EU, hvor markedsliberalisme er den politiske retningen.

Et regjeringssamarbeid mellom Ap og Høyre kunne vært mer aktuelt i dag. Det er lite som skiller de to partiene i dagens politiske virkelighet. Siden vi ble pådyttet EØS-avtalen i 1994, har de to partiene sammen godtatt mer enn 13.000 rettsakter. Det vil si direktiver, forordninger og dommer fra EU-domstolen. Det har svekket folkestyre på alle nivå, den norske Grunnloven og velferdsordninger. Det har aldri vært politisk strid mellom Høyre og Ap om å akseptere EØS-avtalen.

Aps stortingsrepresentant hevder at Jonas Gahr Støre har knyttet sterkere bånd til fagbevegelsen. Odvar Nordli ledet LO-DNA-komiteen som la fram forslag til Lov om arbeidervern og arbeidsmiljø av 1977. Det kunne aldri skjedd med Jonas Gahr Støre. Han skulle selvsagt aldri vært leder, ikke engang medlem av Ap. Det kunne ikke ha skjedd for noen tiår siden og viser klart forfallet i Arbeiderpartiet. Jeg kjenner ingen faglige tillitsvalgte som hevder de har tillit til Jonas Gahr Støre som leder av Arbeiderpartiet.

Ap og andre partier som hevder de representerer folk flest, må ta opp noen kampsaker som minimum for å lykkes. Alle finansinstitusjoner, energiforsyning, kollektivtransport, inkludert jernbanedrift, vannforsyning, sykehusdrift, tele- og datakommunikasjon og undervisning skal være under folkevalgt styring til det best for folk og næringsliv. Det vil vise forskjellen på Ap og Høyres politikk. Det vil gjenskape folkestyre.

De politiske partiene på venstresiden må foreta en skikkelig opprydning i egne rekker. Det blir hevder at et sosialistisk program ikke er mulig i den globaliserte verden. Svaret er at det er folkets interesser som skal telle, ikke de flernasjonale selskapene og globale finansinstitusjoner.

Det første skrittet er å si opp EØS-avtalen og starte arbeidet med i å gjenoppbygge folkestyret og velferdssamfunnet. La oss ta debatten og skape en solid framtid for alle i vårt land. Kanskje vi kan bli politisk forbilde for andre land, hvor folk lever i større fattigdom og elendighet. Store samfunnsoppgaver kan ikke endres over natten, men vi må starte en prosess fram til noe bedre.

Alternativet er at den negative utviklingen fortsetter. Vi må få folk til å tenke sjøl og ta initiativ til et bredt politisk engasjement. Det vil skape ny tillit til arbeiderbevegelsen. Da nytter det ikke med falsk propaganda, eller hva Masud Gharahkhani?.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags