Tre nye smittet av korona i Drammen

Totalt 19 er bekreftet smittet av koronaviruset i Drammen.

DEL

DRAMMEN: Tre personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte det siste døgnet. Det melder Drammen kommune klokka 12.07 søndag.

Nå er det totalt 19 påviste smittetilfeller av koronasmitte i kommunen.

To av dem som nå er blitt syke, er en del av et reisefølge som har vært i Nord-Italia, hvor andre allerede er blitt syke, melder kommunen.

Den tredje har kommet fra Frankrike. I dette reisefølget er det også andre syke, men de er ikke hjemmehørende i Drammen.

LES OGSÅ: Drammenser truet med koronavirus: – Han var aggressiv

Har varslet nærkontakter

De tre personene som søndag ble bekreftet smittet er i isolasjon i sine egne hjem. Ifølge kommunen har de god oversikt over hvem som er deres nærkontakter.

– Disse nærkontaktene er varslet og orientert om situasjonen, skriver kommunen i en pressemelding søndag.

Ifølge kommunen er det enkelt å spore de positive koronaprøvene i Drammen til utenlandsreiser.

– Samtidig ser vi andre steder i landet at det påvises koronasmitte hvor smitteveien ikke kan spores ut av Norge, sier kommuneoverlege og leder av smittevernrådet i kommunen, John David Johannesen.

Kommunen antar derfor at det kommer til å være lokale smittetilfeller hvor personer ikke kan kobles til utenlandsreiser.

– Vi må være forberedt på at vi får koronasmittede personer som ikke har vært ute og reist selv eller har hatt kontakt med folk som har vært på reise, sier Johannessen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken