DRAMMEN: Tre personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte det siste døgnet. Det melder Drammen kommune klokka 12.07 søndag.

Nå er det totalt 19 påviste smittetilfeller av koronasmitte i kommunen.

To av dem som nå er blitt syke, er en del av et reisefølge som har vært i Nord-Italia, hvor andre allerede er blitt syke, melder kommunen.

Den tredje har kommet fra Frankrike. I dette reisefølget er det også andre syke, men de er ikke hjemmehørende i Drammen.

LES OGSÅ: Drammenser truet med koronavirus: – Han var aggressiv

Har varslet nærkontakter

De tre personene som søndag ble bekreftet smittet er i isolasjon i sine egne hjem. Ifølge kommunen har de god oversikt over hvem som er deres nærkontakter.

– Disse nærkontaktene er varslet og orientert om situasjonen, skriver kommunen i en pressemelding søndag.

Ifølge kommunen er det enkelt å spore de positive koronaprøvene i Drammen til utenlandsreiser.

– Samtidig ser vi andre steder i landet at det påvises koronasmitte hvor smitteveien ikke kan spores ut av Norge, sier kommuneoverlege og leder av smittevernrådet i kommunen, John David Johannesen.

Kommunen antar derfor at det kommer til å være lokale smittetilfeller hvor personer ikke kan kobles til utenlandsreiser.

– Vi må være forberedt på at vi får koronasmittede personer som ikke har vært ute og reist selv eller har hatt kontakt med folk som har vært på reise, sier Johannessen.