Gå til sidens hovedinnhold

Tror Ødegaard er aktuell for Real Madrids A-lag

Artikkelen er over 2 år gammel

La Liga-ekspert Petter Veland tror Martin Ødegaard kan få en plass i A-troppen til Real Madrid neste sesong, men er usikker på om det er godt nok for det norske talentet.

(Nettavisen): Ødegaard har imponert stort på lån for Vitesse i nederlandske Eresdivisie denne sesongen og det knyttes stor spenning til hvor nordmannen kommer til å spille neste sesong.

Tidligere i vår uttalte Vitesse-trener Leonid Slutskij at han er helt sikker på at Ødegaard er klar for et høyere nivå.

20-åringen har allerede blitt koblet til Ajax, men det spekuleres også i at Ødegaard kan komme til å returnere til Real Madrid og bli en del av klubbens A-tropp fra og med neste sesong.

Tror Ødegaard er aktuell for Real Madrid-spill

Petter Veland, fotballkommentator og La Liga-ekspert i Viasat, mener Ødegaard absolutt kan være aktuell for A-troppen til den spanske storklubben.

- Utviklingen har vært veldig fin. Han tar de stegene han bør ta. Han produserer flere målpoeng. I tillegg til de tingene han får tallfestet ved rene målgivende pasninger og scoringer, så står han bak veldig mye av det som skjer offensivt i Vitesse. Man ser han ofte er tredje sist på ball, sier Veland til Nettavisen.

- Hvis man ser de spillerne han har spilt sammen med i Madrid tidligere som er der nå, så ser man Marcos Llorente, Federico Valverde og Sergio Reguilón. Det er ganske mange spillere som får jevnt og trutt med kamper for Real Madrid. Jeg synes Ødegaard nå viser i mange kamper for Vitesse, både mot gode og middels gode lag i Eresdivisie, at han er på rett vei, forteller Veland.

Han er derimot usikker på om det er godt nok for Ødegaard som han regner med ikke vil få noen fast plass i Zinedine Zidanes startellever.

- Er det akseptabelt for Martin Ødegaard å få 15-20 kamper i løpet av en sesong, der kanskje 8-9 av de er fra start? Er det godt nok til at Martin Ødegaard har lyst til det, hvis det er det de ser for seg, undrer Veland.

- Tror ikke på nytt utlån

Selv har Ødegaard sagt at han vil vente til sommeren før han tar en avgjørelse om egen fremtid. Nordmannen har de siste sesongene vært på lån hos både Heerenveen og Vitesse, men antydet til Nettavisen i november at han ønsker seg en mer stabil hverdag i årene som kommer.

- Jeg tror ikke det er bra å skifte og være et år før jeg bytter, det er ikke bra på sikt. Akkurat nå har det vært fint, men det er helt klart at jeg ønsker mer stabilitet etter hvert. Da må man ta en vurdering på hvordan man får det, sa Ødegaard.

Veland tror løsningen fort blir et salg som inkluderer tilbakekjøpsklausul.

- Når han kommer tilbake nå så har han to år igjen av kontrakten. Det er ofte et form for et halvveis «være eller ikke være» med tanke på hva som skjer. Da må man enten forlenge kontrakten ytterligere for å ha sterke kort på hånden senere eller så må han selges med tilbakekjøpsklausul, sier Veland.

- Jeg tror ikke på et nytt låneopphold til et sted som Heerenveen eller Vitesse. Enten så ser Real Madrid at gutten har blitt stor nok til å kunne bidra og Ødegaard også selv tror han er god nok til å få jevnt og trutt med spilletid. Hvis ikke så tror jeg det er snakk om salg med tilbakekjøpsklausul, forteller Veland.

Det har etter hvert blitt en ganske vanlig praksis i den spanske storklubben.

- Det er noe Real Madrid har gjort med ganske mange tidligere. De har også benyttet seg av disse tilbakekjøpsklausulene med blant andre Lucas Vazquez og Daniel Carvajal, forklarer La Liga-eksperten.

Ødegaard ikke først på agendaen hos Real Madrid

Han tror for øvrig at Ødegaard-fansen må smøre seg med litt tålmodighet i forbindelse med hans videre veivalg.

Real Madrid opplever en skuffende sesong og Veland tror på flere utskiftninger på Santiago Bernabéu. Derfor er neppe Ødegaard førsteprioriteringen til Real Madrid-ledelsen.

- Vi får se hva sommeren bringer til torgs. Det blir veldig mye inn og ut i Madrid, ser det ut som i sommer. Da må nok vi nordmenn bare akseptere at det ikke er Martin Ødegaard som står øverst på agendaen når sesongen 2019/2020 blir planlagt i detalj i Real Madrid, men han er en del av den. I utgangspunktet skal han tilbake igjen sånn som han har vært de siste sommerne med forsesong med Real Madrid, så får man se hva som skjer litt ute i slutten av juli, begynnelsen av august, forteller Veland.

Kommentarer til denne saken