Gå til sidens hovedinnhold

Trude vant ekstrem-triathlon

Artikkelen er over 6 år gammel

Aurlandsfjellet Extreme Triathlon var sesongens hovedmål for Trude Wermskog Stormo. Her løper hun inn mot seier i kvinneklassen.

NEDRE EIKER: Med jobb i Oslo får Trude Wermskog Stormo anledning til å trene i snitt 10 til 12 timer hver uke. Men der andre tar ferie for å roe ned, bruker hun disse ukene til å trene opp.

I går fikk hun betalt da hun løp inn i mål som første kvinne av 40 på Østerbø. Tiden ble 7 timer og 46 minutter.

Da hadde hun gjennomført 1900 meter svømming i Aurlandsfjorden, så 98 kilometers sykling med en stigning på 3.050 meter før en tøff løpetur på drøye 20 kilometer.

Neste mål: VM i Ironman

Konkurransen på Aurlandsfjellet var hovedmålet for sesongen da hun ikke fikk plass på Norseman. Der tok imidlertid ektemannen Lars Petter Stormo en sterk annenplass bak Allan Hovda.

Trude Wermskog Stormo har bakgrunn som danser på Attic fra hun var 11 til 20. Deretter ble hun aktiv som terrengsyklist, løper og langrennsløper.

Bildeserie

Bytri Tønsberg

 

Altoppslukende hobby

I fjor ble hun med på sitt aller første triathlon. Siden har hun ikke sett seg tilbake.

– Det er en altoppslukende hobby. Dessuten er det veldig godt miljø, sier triatleten. De neste to ukene må hun finne den perfekte kombinasjonen av trening, restitusjon (og jobb, som nok ikke klassifiserer som restitusjon), for å være best mulig rustet til sitt neste store mål: VM i Ironman 70.3 i Østerrike.

LES OGSÅ:

Slik oppleves den nye «Birken» 

Klasseseier i trendsport

Kommentarer til denne saken