DRAMMEN: Under skolestarten på Danvik folkehøgskole mandag morgen stilte politiet bevæpnet etter at det i forrige uke ble fremsatt trusselmeldinger om skyteangrep.

Trusselmeldingene ble etter det Drammens Tidende erfarer publisert flere steder på nettet, og omhandler påståtte planer om et angrep med tohåndsvåpen.

Natt til tirsdag ble det publisert nye trusler mot samtlige videregående skoler i Drammen. Lier og Røyken videregående skoler skal også ha mottatt truslene.

– Dette begynner å bli stort. Politiet har pratet med de fleste rektorene, og de er bekymret for situasjonen, sier Geir Oustorp, leder for forebyggende enhet i drammenspolitiet.

Øker beredskapen

Truslene skal etter det Drammens Tidende kjenner til være publisert på Facebook-sidene til de videregående skolene. Truslene er fremsatt gjennom en profil som skal være hacket, ifølge Oustorp.

– Vedkommende er sjekket ut av politiet og holder til et helt annet sted i Norge. Alt tyder på at profilen som har publisert innholdet er hacket, sier han.

I en pressemelding skriver politiet at de ser svært alvorlig på slike trusler, og har iverksatt etterforskning av sakene.

– Samtidig har politiet økt beredskapen i Buskerud med både uniformerte og sivile patruljer, heter det i pressemeldingen.

Politiet vet fortsatt ikke hvem som står bak trusselmeldingen rettet mot Danvik folkehøgskole, eller de nye meldingene som ble framsatt i natt. De kan foreløpig ikke bekrefte om det er samme avsender.

Bevæpnet politi

Politiet har vært i kontakt med beredskapsteamet i kommunen og fylkeskommunen i forbindelse med truslene. De vil fortsette bevæpningen tirsdag.

– Vi kommer til å være godt synlig rundt Danvik folkehøgskole, de andre videregående skolene og i bybildet generelt i dagene som kommer.

Den opprinnelige trusselmeldingen mot Danvik folkehøgskole omhandlet et skyteangrep som skulle skje tirsdag kveld.

– Vi ser oss ikke blinde på det tidspunktet, sier Geir Oustorp.

Drammens Tidende kommer tilbake med mer.