DRAMMEN: Meldingene skal etter det Drammens Tidende erfarer være publisert flere steder på nettet. Teksten omhandler påståtte planer om et angrep med tohåndsvåpen i neste uke.

– Vi prøver å finne ut om dette er reelt eller ikke, sier Geir Oustorp, leder for drammenspolitiets forebyggende enhet, til Drammens Tidende.

Oustorp forklarer at politiet fikk vite om truslene tidlig i dag. De er nå i samtale med skolen og følger de tekniske sporene.

– Er det aktuelt med sikkerhetstiltak?

– Det kommer an på hva vi kommer fram til, svarer Oustorp, som presiserer at det ikke er elever på skolen per nå.

Varslet foreldre

Danvik folkehøgskole har rundt 160 elever boende på skolen. I en e-post til foreldre og foresatte skriver rektor Hege Norøm følgende:

«Som noen av dere har hørt – og i alle fall flere av elevene – har det blitt lagt ut trusselmelding mot Danvik på ulike nettfora. Slikt tar vi selvfølgelig på største alvor. Vi kontaktet umiddelbart politiet som nå håndterer saken».

«Etter hvert som vi får beskjed fra politiet legger jeg ut informasjon på Facebook-gruppen til årets elevkull. Denne mailen er derfor mest en melding om at vi er kjent med saken og at vi alltid tar slike ting på alvor», heter det videre i mailen.

- I tett dialog

Da Drammens Tidende ringer rektoren, sier hun at hun ble kjent med trusselmeldingen i går kveld. På daværende tidspunkt skal meldingen ha vært rettet mot flere skoler i Drammen, før den endret seg til å omhandle Danvik folkehøgskole.

- Vi er i tett dialog med politiet. Jeg har selv vært i avhør og er glad for at politiet tar situasjonen på alvor, sier Norøm.