DRAMMEN: Lørdag neste uke starter årets lengste topptur i Drammen. Oppstarten er på Bjørkedokk i Krokstadelva, hvor påmeldte går videre gjennom Finnemarka og tilbake til Bragernes torg. På veien klatrer man seg igjennom de sju toppene Knabben, Solbergvarden, Lokkeråsen, Hoggskollen, Tverråsen, Skimten og Varden, på én og samme tur.

Thea Hajum Utvik i Den Norske Turistforening oppfordrer alle som har lyst til å prøve seg på en topp 7 tur i år til å bli med. Turen er på hele 26km, hvor høyeste fjelltopp er Lokkeråsen på 607 moh..

Påmeldingen er åpen fram til 21. mai og kan gjøres her.

Og frykt ikke – det finnes et alternativ for dem som syns at topp 7-turen blir litt i overkant mye. Det er også mulig å melde seg på Topp 3 som (kun) er 15km langt, og går fra Eiksetra, til Lier, og som ender opp på Bragernes torg, i likhet med topp 7.

Saken fortsetter under bildet.

Strålende vær

Været skal ikke være noen stopper i år, da yr.no spår fantastiske 24 grader neste lørdag. Dette er niende året topp 7 arrangeres i Drammen, men første gang turen arrangeres på en lørdag.

DNT Drammen og Omegn håper det kan føre til at flere familier, og andre turgåere har lyst til å delta.

Krevende turløype

Topp 7-turen er merket som en krevende løype, og turen tar estimert 7–10 timer å gjennomføre. DNT anbefaler derfor turgåere om å være litt forberedt, og forteller at turen passer best for dem som har gått litt turer før. Likevel har ikke merkingen av løypa stoppet barn og godt voksne i å være med på turen tidligere.

– Vi vet at det er noen barn som har vært med på topp 3 turen et par ganger før som for første gang skal prøve seg på topp 7 i år, og det er jo veldig gøy, legger Hajum Utvik til.

Kjenner du noen som skal prøve seg på topp 7 for første gang? Tips oss gjerne: tips@dt.no eller 03232.

Mange turgåere

I fjor var det opp mot 930 ivrige turgåere med på arrangementet og det forventes at like mange vil være med i år også.

– Foreløpig er det i overkant av 800 som har meldt seg på, men det er fortsatt tid igjen til å bli med, forteller Hajum Utvik.

Den Norske Turistforening i Drammen og Omegn har den siste tiden arrangert øvingsturer hver tirsdag og torsdag, så man har mulighet til å prøve seg på løypa før selve dagen hvis man ønsker.

– Det er fortsatt to øvingsdager igjen som også er helt gratis, så det er bare å henge seg på. Det fine været har ført til at det er tørt og fint i løypa, også er det fantastisk utsikt fra alle toppene, forteller Hajum Utvik.

Saken fortsetter under bildet.

Topp tur på torget

Ved mållinjen på torget i Drammen, vil alle deltakerne bli tatt godt imot med jubel og publikum. Det blir opplegg i regi av DNT Drammen og Omegn, hvor man blant annet kan bli med på aktiviteter som slakk line, klatrevegg og orientering.  Arrangementet heter «topp tur på torget» og alle er velkommen til å være med.

LES OGSÅ:

300 trakk seg, men 850 trosset regnværet