Kanalen overtar rettighetene for den spanske toppdivisjonen fra 2021.

TV 2 og Strive Sport har tidligere hatt et samarbeid om La Liga-rettighetene, men nå har den spanske toppdivisjonen og den norske kanalen inngått en avtale som sikrer mediehuset rettighetene til samtlige kamper i seks år fremover fra 2021.

- Selv i koronakrisen er det viktig å tenke langsiktig for å sikre det beste innholdet på TV 2s plattformer. Dette er en eksklusiv avtale for en av de aller viktigste fotballrettighetene i markedet. Med lag som Barcelona og Real Madrid, samt spillere i verdensklasse; Lionel Messi og vår egen Martin Ødegaard i sentrale roller, blir dette en spennende liga å følge i årene som kommer, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes til sin egen kanal.

Les også

Åpenhjertig Martin Ødegaard om livet i Spania: – Når du går på gata føler du at folk kjenner deg

Kampene vil bli vist på TV 2s ulike kanaler og plattformer, uten at det er kjent hvor mange kamper som skal sendes hvor.

Per nå har TV 2 lov til å sende maks tre kamper per runde fra La Liga. Den avtalen gjelder ut 2020/2021-sesongen, før den nye avtalen trer i kraft.

Rettighetene er et plaster på såret for kanalen som mister rettighetene til Premier League fra 2022/2023 sesongen.

TV 2 har hatt PL-rettighetene fra 2010, men i februar ble det kjent at NENT Group hadde vunnet kampen om å få vise fotball fra den engelske toppdivisjonen fra 2022/2023-sesongen.

Sportsrettighetsselskapet IMG sikret seg i 2018 rettighetene til både La Liga og Serie A, og opprettet i den forbindelse strømmetjenesten Strive.

De sikret seg spansk fotball fram til slutten av inneværende sesong, og fra neste sesong er det altså TV 2 som tar over stafettpinnen.