Gå til sidens hovedinnhold

TV 2: Sju Godset-spillere har varslet om rasisme

DRAMMEN: Fredag kom det fram påstander gjennom flere medier om at SIF-trener Henrik Pedersen skal ha kommet med rasistiske bemerkninger mot enkeltpersoner i klubben.

SIF-treneren tilbakeviste beskyldningene i en pressemelding på klubbens hjemmesider. Den ansatte har engasjert advokat Eirik N. Monsen, og mandag satt styret i Strømsgodset Toppfotball i møter med partene.

Sent mandag kveld fikk Drammens Tidende bekreftet at den danske treneren fortsetter i klubben.

Nå skriver TV 2 har sju spillere i Strømsgodset sendt inn rasismevarsel på Pedersen til Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO).

– Vanskelig å forholde seg til

Styreleder i Godset Ivar Strømsjordet sier til kanalen at de var kjent med rasismevarslene før de uttalte at Pedersen fortsetter i jobben.

– Vi er kjent med at det er kommet anonyme meldinger inn til NISO, men det har ikke vært så konkret innhold i de meldingene. Beskjeden fra NISO er at de har mottatt meldinger fra spillere anonymt, uten at noe er konkretisert, sier Strømsjordet.

Han mener det er vanskelig å forholde seg til varslene når de er anonyme. Strømsjordet sier til TV 2 at de ikke kommer til å grave i varslene og mener det er noe NISO må ta stilling til.

Pedersen skrev til Drammens Tidende mandag at dagene før klubbens beslutning var svært belastende.

– Det er viktig for meg å uttrykke min glede over at jeg er renvasket for de alvorlige anklagene om rasisme, som er blitt fremsatt av en ansatt i klubben. Jeg har personlig ikke vært i tvil om at anklagene var grunnløse, og at jeg ville bli renvasket, skrev han i en e-post mandag kveld.

Strømsjordet: – Kun én varsler til SIF

Strømsjordet meldte til Drammens Tidende mandag kveld at det kun var én varsler i saken. Det står Strømsjordet fortsatt ved.

– Ja, det var kun én varsler til Strømsgodset i saken, og den vi forholdt oss til. Vi var kjent med de anonyme meldingene til NISO, men det var ikke noe konkret innhold i de meldingene, sier Strømsjordet til DT.

Ifølge styreleder Strømsjordet så har SIF-spillerne, på vegne av kaptein Mikkel Maigaard, sendt et skriv til styret i Strømsgodset Toppfotball, der konklusjonen er at det ikke er spillere i klubben som har opplevd rasistiske utsagn fra trener Henrik Pedersen.

– De har hatt en grundig gjennomgang selv og levert rapport til oss, melder Strømsjordet.

Saken oppdateres.

Kommentarer til denne saken