DRAMMEN: Lillebror Martin Johannes har Downs syndrom, og har også fått kreft. Det er spesielt tøft for barn med Downs å få behandling for kreft ettersom de ikke har så sterkt hjerte, opplyser TV 2 i forkant av dokumentaren.

– Martin Johannes fikk påvist leukemi i januar 2015. Han ble erklært kreftfri allerede etter en måned, men etterbehandlingen med cellegift skal ta to og et halvt år. Han var ferdigbehandlet 7. juli i år, men allerede 10. juli fikk vi beskjed fra Rikshospitalet om at prøver som var tatt viste at han har fått 30 prosent tilbakefall, forteller mamma Monica Hennum Steen til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Lanserer øl til 175 kroner – per flaske

Vurderte å trekke seg

Hun og mannen Håkon Steen vurderte å trekke seg fra dokumentarserien våren 2015, etter at Martin Johannes hadde fått kreft første gang, men valgte likevel å fullføre opptakene hvor eldstesønnen Markus Sverre har gjort en del av filmingen og opptakene.

– Markus Sverre synes det er kjipt når moren minner ham på at Martin Johannes kan dø – han er kjempeglad i lillebroren sin, skriver TV 2 i sin omtale av episoden.

– Det var Markus Sverre som først fikk tilbud om å være med i serien gjennom handikappedes forbund i regi av Martin Johannes down-sykdom. Han har alltid vært interessert i data og kommunikasjon, og vi så hvor skuffet han ble da vi snakket om å trekke oss. Så vi valgte likevel å fullføre. Filmingen startet våren 2015, forteller Monica Hennum Steen.

LES OGSÅ: Sier opp ansatte

Roser filmteam

Mamma Monica roser TV 2s filmteam.

– Vi fikk hele tiden bestemme selv hvor nært innpå de skulle gå, og TV-teamet var veldig varsomme. I de tyngste stundene med kreften har vi valgt å være for oss selv, sier hun.

Storebror Markus Sverre er Martin Johannes sin helt, og Markus Sverre er redd for å miste lillebroren sin. Onsdagens episode er den andre av seks. I serien følges seks familier hvor en av søsknene er «pakket inn» på en litt annen måte. Dokumentarserien «Søsken» handler om hvordan det er å ha et barn i familien som er alvorlig syk, eller som har andre store utfordringer. Fokuset er på søsknene og hvordan de har det i hverdagen på godt og vondt, skriver TV 2.

LES OGSÅ: Flere krangler havner i Konfliktrådet

Andre episode

«Søsken» hadde premiere forrige onsdag. Da ble Linnea som sitter i rullestol, Abelone som er blind og Sem som har Williams syndrom fulgt.

Andre episode sendes onsdag 30. august klokken 22.00, og går i reprise søndag klokken 19.00. Episoden med Martin Johannes (12) og storebror Markus Sverre ligger også ute på TV 2 Sumo fra onsdag kveld.