Tvil rundt Ødegaard – Lagerbäck bekymret

Landslagssjef Lars Lagerbäck tok ut troppen til landskampene mot Østerrike og Nord-Irland.

Landslagssjef Lars Lagerbäck tok ut troppen til landskampene mot Østerrike og Nord-Irland. Foto:

Av

Martin Ødegaards problematiske kne kan sette han utenfor de kommende landskampene mot Østerrike og Nord-Irland.

DEL

Det bekreftet landslagssjef Lars Lagerbäck da han presenterte troppen til de to kampene mandag.

Ødegaard har slitt med jumpers knee i lengre tid. Nå vet ikke Lagerbäck om drammenseren er tilgjengelig til de kommende kampene.

– Han er spørsmålstegnet vi har i troppen. Han har begynt å trene. Vi snakket med han senest i går (søndag), men vi vet ikke hvordan han vil reagere etter den rehabiliteringsperioden han har hatt etter at den spanske ligaen var slutt, sa Lagerbäck.

Bekymret

Han varslet videre at det vil bli tatt en beslutning rundt Real Madrid-profilen «en eller annen gang mot slutten av uken». Han skal etter planen starte sesongoppkjøringen i Real 29. august.

På spørsmål fra NTB om han er bekymret for Ødegaard, svarte landslagssjefen:

– Spørsmålstegn er aldri bra, og dette er en spiller vi absolutt vil ha med. Går det bra nå, vil jeg bli mindre bekymret.

Deretter utdypet han om situasjonen rundt Ødegaard.

– Han har kunnet ta hånd om sin fysikk bra, og han mister ikke fotballprogrammet sitt. Vi har vurdert det dit hen at dette er en lett-trent spiller, sa Lagerbäck.

Viktige treninger

Dersom Ødegaard kommer på samling, blir det et spørsmål om han kan spille. Det virker høyst tvilsomt per i dag.

– Her får treningene litt større betydning enn de normalt har med tanke på hvordan vi komponerer startoppstillingen, sa landslagssjefen.

Norge spiller mot Østerrike 4. september og Nord-Irland tre dager senere. Høstens første storkamp kommer hjemme mot Serbia i EM-omspillet 8. oktober.

Artikkeltags