Uavgjort-ekspert SIF jakter seier

SIF har satt ny klubbrekord i Eliteserien med fem strake uavgjorte kamper, men for å komme seg vekk fra bunnstriden så trengs det seire.

DEL

DRAMMEN: For Strømsgodset hadde det nå passet perfekt å ta lagets første seier i fotballens eliteserie på to måneder. Start er motstander på Marienlyst søndag kl. 18.00. SIF kan nemlig ta et sjumilssteg mot fornyet eliteseriekontrakt med seier. Start ligger på kvalikplass fem poeng bak de marineblå.

Men nå har Godset vært et lag som verken taper eller vinner i det siste. Fem uavgjorte kamper på rad betyr at en snodig klubbrekord i Eliteserien er satt. Det er dessuten seks matcher på rad uten seier. Forrige seier var 3-2-triumfen borte mot Haugesund 16. august.

Disse starter for Strømsgodset under kampen søndag: Viljar Myhra, Lars Vilsvik, Duplexe Tchamba, Niklas Gunnarsson, Nicko Mickelson, Ipalibo Jack, Johan Hove, Mikkel Maigaard, Kristoffer Tokstad, Moses Mawa og Lars-Jørgen Salvesen.

MYE NESTEN: SIF-trener Henrik Pedersen kan konstatere at laget hans har vært nær seier en rekke ganger i det siste, men det har endt uavgjort.

MYE NESTEN: SIF-trener Henrik Pedersen kan konstatere at laget hans har vært nær seier en rekke ganger i det siste, men det har endt uavgjort. Foto:

SIF-trener Henrik Pedersen håper og tror at hans gutter snart kan bikke disse kampene i deres favør. Dansken mener Godset har vært nærmest seier i de fleste uavgjorte kampene, og spesielt mot Rosenborg (3–3) og Viking (2-2). Ved begge tilfellene ledet drammenserne med to mål inn i sluttfasen, men rotet bort seieren.

– Vi har spilt mange gode kamper i høst. Det er bare å fortsette det arbeidet vi driver med, og fokusere på å bli enda litt bedre. Da vil marginene til slutt gå mer i vår retning, sier Pedersen.

Ser vi på SIFs statistikk mot Start så lukter det imidlertid uavgjort igjen. Lagenes fem siste seriemøter har faktisk endt med poengdeling. Forrige møte var i seriestarten på Sør Arena midt i juni. Da ble det 2–2.

– Start er et lag som ligger i bunnen som har prestert bedre enn det tabellsituasjonen viser. De er godt organisert og kompakte defensivt, og fremstår som robuste fysisk. Presspillet er bra, og også overgangene. Vi må hindre dem i å slå innlegg, som ofte skaper farligheter, kommenterer SIF-treneren.

Sist Strømsgodset slo Start på Marienlyst var i 2015. Da ble det 2–1 etter mål av Marcus Pedersen – pluss et selvmål.

SIF må som kjent spille uten koronasmittede Kreshnik Krasniqi, pluss islendingene Ari Leifsson og Valdimar Thór Ingimundarson som sitter i karantene.

LES OGSÅ: – Miraklet i 96 er et av de største øyeblikkene jeg har opplevd i Godset

LES OGSÅ: SIF har alltid vært klubben i hans hjerte – nå er Morten (23) usikker på fremtiden

LES OGSÅ: Her er SIFs nye investorer: Ønsker å gå inn med ti mill.

LES OGSÅ: Dette sier sportssjefen om koronasmitten i Godset

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken