Gå til sidens hovedinnhold

Ubeseiret MIF i tøff bortekamp - starter med Viking-spiller på backen

MIF har fått en flott start i årets eliteserie med fire poeng på to kamper. Trener Vegard Hansen gjør to forandringer på laget som starter mot Viking, og slipper til høyrebacken Sebastian Sebulonsen som Mjøndalen har lånt fra nettopp Viking.

MJØNDALEN: Torsdag kveld (kl. 18.00) spiller Mjøndalen borte mot Viking – på SR-Bank Arena i Stavanger.

I de to første kampene har MIF kommet godt ut av det. Det ble en fin 3-0-seier borte mot Sandefjord i seriestarten. 2. pinsedag hadde bruntrøyene det antatte topplaget Vålerenga i kne hjemme på Consto Arena. MIF ledet 1-0, men VIF utlignet til 1–1 mot slutten.

Viking, torsdagens motstander, har prestert ujevnt hittil i sesongen. Det er blitt seire over Brann hjemme (3–1) og nå sist Lillestrøm borte (3-1), mens det også ble skuffende 1-0-tap på eget kunstgress for Tromsø – pluss stygge 0–5 for Rosenborg på Lerkendal.

– Vi kjenner Viking-laget veldig godt. Jeg har sett alle deres kamper. De er litt variable, og er veldig gode på sitt beste. Det er en tøff bortekamp, men vi har en god sjanse. Vi har kommet godt i gang, og fortsetter gjerne den gode trenden, sier MIF-trener Vegard Hansen.

Han bytter ut William Sell og Fredrik Brustad fra laget mot Vålerengen, og sender dette laget på banen fra start mot Viking:

Sosha Makani - Sebastian Sebulonsen, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Nikolas Walstad, Tonny Brochmann, Erik Stavås Skistad, Ole Amund Sveen, Lars Olden Larsen, Benjamin Stokke, Martin Rønning Ovenstad

I Stavanger har Mjøndalen hatt forskjellige resultater de siste årene. For ett år siden ble det 1-1, etter MIF-mål av Shuaibu Ibrahim. I 2019 gikk eikværingene på et stortap (4-0). Men det ble 2-0-seier, da begge lag spilte i 1. divisjon i 2018. Da scoret Mads Hansen for øvrig sitt siste mål for de brune, før han la opp noen uker senere.

Både Mjøndalen og Viking rykket opp i 2018.

Hos MIF er den nye midtstopperen Sivert Øverby ute i noen uker med en lårstrekk. Christian Gauseth var ventet å være ute av spill med lårstrekk til halvveis ut i juni, men kapteinen kan være aktuell allerede denne uka.

LES OGSÅ: Derfor går MIF-treneren i jeans på kamp

LES OGSÅ: Irriterte over å slippe inn mål helt på tampen

Kommentarer til denne saken