10 tips til folk som vil starte en blogg

Stina Bakken driver bloggen stina.blogg.no. Nå gir hun tips til andre som ønsker å starte en blogg.

Stina Bakken driver bloggen stina.blogg.no. Nå gir hun tips til andre som ønsker å starte en blogg. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Lurer du på å starte med blogging? Stina Bakken har laget en liste på 10 punkter med tips som har fungert for henne.

DEL

Les tipsene hennes her:

1. Design

Det første jeg ser når jeg kommer inn på en blogg er designet. Hvis du har en lys bakgrunn, mørk og tydelig skrift, og har et design som gjør det lett for leserne å finne frem er du man langt på vei.

2. Vit hvem som er leserne dine

Noen ganger kan det være vanskelig å vite hvem som leser bloggen din. På Google Analytics kan man finne ut hvilket land leserne dine bor i, til og med hvilken by de befinner seg i når de leser bloggen din, om de er faste lesere, hvor lenge de er inne på bloggen din, hvordan de finner bloggen din, og mye mer. Du kan også gå inn på de som kommenterer bloggen din for å se hva slags lesere de er.

Jeg synes personlig at det er viktig å vite hvor leserne mine bor, hvordan de kommer seg inn på bloggen min, hvor lenge de er inne på bloggen min og om de er faste lesere. Det som er best er å ha mange faste lesere, og ikke masse lesere som er inne på bloggen din i ett minutt også kommer de aldri tilbake igjen (for eksempel).

3. Kvalitetsinnlegg

Det er viktig for leserne at du gir de et innlegg som de ønsker å lese. Tar man bilder av middagen moren har lagd og poster det som "dagens middag" eller lignende, er ikke dette er innlegg som har noe som helst verdi for leserne sine. Skal man legge ut bilde av middagen sin kan man skrive oppskriften man brukte for å lage middagen, eller andre tips som har verdi for leseren.

4. Nisje

Jeg har lenge slitt litt med å finne meg en spesiell nisje, siden jeg har lyst til å skrive om så mye forskjellig. Men det som jeg har kommet frem til er at jeg skriver om hverdagen min og det overfladiske i den. Altså: sminke, mote, noe personlig, modelloppdrag og trening. Dette synes jeg personlig er en god blanding for meg.

Men man må finne sin egen nisje. Det viktigste er å skrive om noe du er flink til og liker.

5. HTML

Hvis man vil ha et bra design er det kjekt å kunne noen html-koder. Det finnes kjempemange blogger som forklarer html bra og som gir deg kodene. Jeg sier ikke at man skal lære å bygge et design fra bunn av, tvert imot. Det jeg mener er at hvis man bruker et gratis design er det kjekt å vite hvordan du kan gjøre det om så det passer bedre til din egen blogg.

6. Skrivefeil

Det er utrolig mange ganger jeg leser en blogg og det er fullt av skrivefeil. Det er veldig viktig å dele opp setningene riktig og bruke komma og punktum. En smart ting er å lese teksten høyt og granske den for deg selv, før du publiserer den.

7. Navn på bloggen

Ingen kommer til å huske hva bloggen din heter hvis du kaller den "xoxostinamariebakken<3". Det blir for mye og for langt. Jeg brente meg selv litt på dette da jeg hadde Stinamariebakken.blogg.no som navn. Derfor byttet jeg over til stina.blogg.no. Det er viktig å ha ett kort navn. Gjerne noe som er lett å huske.

8. Kvalitet på bilder

Jeg er personlig veldig glad i å lese blogger som bruker bra bilder. Det verste jeg ser er når man tar bilder med webcam eller en dårlig telefon. Det er greit å gjøre det et par ganger hvis man har dårlig tid. Men ikke gjør det til en vane.

9. Kommenter andres blogger

For at andre skal vite om bloggen din er det viktig at du "reklamerer" litt for den. Det kan du gjøre ved å skrive kommentarer på andres blogger. Det er mange ganger jeg går inn på bloggen til en som har kommentert.

10. Vær personlig.

Jeg elsker å lese blogger som bloggeren er litt personlig. Der man på en måte blir kjent med bloggeren. Så fortell ting om deg selv. Gjerne videoblogg og ta bilder av deg selv.

LES HELE INNLEGGET PÅ BLOGGEN HENNES

LES OGSÅ: Stina Bakken lever av bloggsuksessen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken