Gå til sidens hovedinnhold

20.000 følger Stina Bakken (22) på YouTube

Artikkelen er over 6 år gammel

Populær på YouTube - fikk inn over 13.000 kommentarer under to timer lang livesending.

ØVRE EIKER: Hokksund-jenta Stina Bakken (22) driver bloggen stina.blogg.no – og lever av bloggsuksessen.

Nå satser hun på videoblogging, og i løpet av kort tid har hun fått nesten 20.000 abonnenter på hennes egen kanal på YouTube.

Ny video hver uke

- Jeg satser fortsatt mest på bloggen min, men ser at YouTube blir et stadig større satsingsområde som jeg ønsker å prøve ut. I oktober i fjor begynte jeg å samarbeide med Nordic Screens, som hjelper meg med å skaffe avtaler, sponsorer og gir meg gode tips. Nå legger jeg ut en ny YouTube-video hver onsdag, og det siste halve året har antall abonnenter økt fra 7.000 til godt over 19.000 abonnenter, forteller Stina Bakken til dt.no.

LES OGSÅ: Utdanner seg i YouTube

Vant videobloggpris

I februar vant Stina Bakken prisen for «Årets videoblogger» under prisutdelingen Gullsnutten, som ble vist på TV Norge.

Bloggeren synes det er veldig gøy å bli hedret med pris.

- Veldig inspirerende. Det at fansen stemmer meg frem, og en fagjury bestemmer at jeg fortjener prisen, er en stor anerkjennelse, forteller 22-åringen.

LES OGSÅ: Stine lever av bloggsuksessen

300.000 videovisninger

Hver gang hun legger ut en ny video, får alle abonnentene denne videoen i sin YouTube-stream.

- Det er flere norske YouTubere som begynner å få veldig bra tall og en stor seerskare. Men det er veldig få jenter som satser. For min del er det jo ganske greit, da skiller jeg meg ut, smiler Stina Bakken.

De norske YouTube-stjernene Prebz og Dennis har for eksempel 125.000 abonnenter på sin YouTube-kanal, og Vestfold-baserte PelleK kan skilte med flere millioner videovisninger fra YouTube-seere over hele verden.

Stina Bakken samarbeider med en annen norsk YouTuber, Joakim «Noobwork» Haraldsen, som snart har 100.000 abonnenter på YouTube.

- Mine tall varierer veldig. Jeg har en video som er sett 160.000 ganger. I snitt ligger min YouTube-kanal på mellom 250.000 og 300.000 videovisninger hver måned. Det et stort potensiale i YouTube, bare se hva andre norske og internasjonale YouTubere har fått til, sier Stina Bakken.

LES OGSÅ: Vil du startet blogg? Her er tipsene

13.000 kommentarer – på to timer!

I januar gjennomførte Stina Bakken sin første livesending på YouTube. Over 9.000 seere fulgte sendingen direkte, og i løpet av den to timer lange sendingen kom det inn over 13.000 kommentarer!

- Vi hadde en chat gående under sending. Når sendingen er over, blir disse chatmeldingene gjort om til kommentarer. Men 13.000 chatkommentarer i løpet av en to timer lang sending er helt vilt, ler 22-åringen.

Den unge Hokksund-jenta er opptatt av å styre både bloggen og YouTube-kanalen selv.

- Jeg skriver, fotograferer, tar opp og redigerer video selv. Læringskurven har vært bratt, men du verden for en erfaring jeg får av å lære alt dette. I tillegg er jeg sikker på at uttrykket er akkurat sånn jeg selv ønsker det. Da har jeg full kontroll, smiler Stina Bakken.

Kommentarer til denne saken