Benedicte (23) hoppet av topplisten for å bli en mer seriøs blogger

Benedicte Haugaard fra Drammen har vært en av mest leste bloggerne i Norge. Nå har hun byttet bloggplattform, har færre lesere - men er mer fornøyd med bloggtilværelsen.

Benedicte Haugaard fra Drammen har vært en av mest leste bloggerne i Norge. Nå har hun byttet bloggplattform, har færre lesere - men er mer fornøyd med bloggtilværelsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

For halvannet år siden levde hun et liv på topplisten av blogg.no med over 17.000 daglige lesere av bloggen. Nå har Benedicte Haugaard færre lesere, men trives med en mer seriøs bloggtilværelse.

DEL

DRAMMEN: Benedicte Haugaard (23) er oppvokst i Krokstadelva i Nedre Eiker, men har de siste fire-fem årene bodd på Øren i Drammen sammen med samboer Stian Stavlund (23) og de to hundene Nala og Jackson.

Hun står bak bloggen benedicte.femelle.no, og har blogget i seks år.

LES OGSÅ: Stina Bakken lever av bloggsuksessen

Opptatt av å fylle CVen

23-åringen legger ikke skjul på at hun tjener greit med penger på bloggen sin, men er samtidig opptatt av å kunne fylle CVen med andre ting enn stillingsbetegnelsen: «Blogger»

- Jeg er ærlig på at jeg tjener penger på bloggen min, men jeg lever ikke av den. Jeg ønsker flere bein å stå på, slik at alt ikke rakner den dagen jeg ikke lenger synes det er meningsfullt å drive bloggen.

Jeg er opptatt av å fylle CVen min med andre ting, derfor jobber jeg som rådgiver hos Sonans og som resepsjonist hos Fresh Fitness i Drammen. Det er jobber jeg trives godt med, og kombinasjonen blogging og andre jobber fungerer helt utmerket for meg, smiler Benedicte Haugaard.

LES OGSÅ: 10 tips til folk som vil starte en blogg

Var toppblogger

For noen år siden var hun toppblogger hos blogg.no, og lå på 10 på topp-listen over norske bloggere med mest trafikk. Sammen med bloggkjendiser som Ida Wulff og Caroline «Fotballfrue» Eriksen, blant andre.

- Jeg startet med blogging i desember 2008 hos blogg.no – mest fordi «alle andre blogget». I 2009 lå jeg på topplisten hos blogg.no. Så begynte russetiden, og jeg var russepresident på Åssiden videregående skole og nestleder i elevrådet.

Ved siden av lekser og russetid glemte jeg bort bloggen i en periode. Det var først i 2012 at jeg startet å blogge seriøst, etter at jeg begynte å studere journalistikk og la mer vekt på at bloggen skulle få mer tyngde, forteller Haugaard.

LES OGSÅ: Nå kan du stemme på din favorittblogger

Tok helt av i 2013

I fjor fikk bloggeren fra Drammen virkelig se hvilken makt media har når de først tar tak i blogginnlegg og sprer det.

I januar 2013 hadde Benedicte Haugaard en periode over 13.000 daglige lesere av bloggen sin, mye på grunn av et innlegg hun skrev, og som både VG Nett og Nettavisen la ut på sine forsider.

LES BLOGGINNLEGGET HER

- Da tok det helt av, ja. Jeg skrev et blogginnlegg om hvordan jeg mener nordmenn egentlig er. At vi tror vi er så mye bedre enn alle andre, og er livredde for å vise følelser. VG Nett og Nettavisen frontet dette innlegget ganske hardt, og det ble en god del reaksjoner, kan du si.

For å være helt ærlig: Det ble ganske mye blest rundt bloggen, og det førte til veldig høye lesertall – og mange kommentarer fra lesere. De aller fleste var hyggelige og konstruktive, men noen av dem var ubehagelige. Men ikke ordentlig stygge, jeg ble ikke skremt, det var mest tullekommentarer. Litt pes må jeg regne med når jeg skriver et provoserende innlegg, mener Benedicte Haugaard.

Mindre, men bedre

Etter en lang periode som populær blogger på blogg.no-plattformen, ble hun hentet over til noe som heter Femelle-nettverket.

Der er det kun 100 norske bloggere som får lov til å være med.

- Femelle er en moteblogg-plattform. Det er et nettverk som hjelper oss å lage bloggene så bra som mulig. De bidrar med design, hjelper med reklame, arrangerer events og masse mer. Det er mer sosialt å være med i et slikt bloggfellesskap, forklarer Haugaard.

Fra toppnivået på 17.000 daglige lesere for halvannet år siden, har den nye bloggen etablert seg med en leserkrets på mellom 2.000 og 3.500 lesere – hver eneste dag.

Tidligere var det stort sett lesere under 16 som var innom bloggen, nå viser statistikken at bloggleserne hennes er fra 16 år og oppover. Hun vet det er flere lesere i 30-40-års alderen som er faste lesere av bloggen.

- Jeg byttet bloggplattform fordi jeg ville gjøre bloggen mer seriøs. Nå har jeg mindre trafikk, men mange av de samme leserne kommer igjen dag etter dag. Det er faste, trofaste lesere som betyr mye for meg, og jeg setter pris på alle som titter innom, forteller hun.

HER KAN DU SE LOKALE BLOGGERE PÅ DT.NO

En typisk rosablogg

Når hun blir utfordret til å beskrive bloggen benedicte.femelle.no, så er hun ganske rask med å sette den i rosablogg-båsen.

- Det er en typisk rosablogg med hovedvekt på mote, skjønnhet, interiør, trening og produktanmeldelser. Men innimellom der tar jeg også opp seriøse temaer og bedriver journalistikk. Jeg ønsker i utgangspunktet ikke å være rosablogger, men at det er vanskelig å la være. Det er der man kan tjene litt penger, forteller hun.

23-åringen er utdannet journalist ved Norges Kreative Fagskole, og har jobbet som journalist for blant andre KK og Drammen NÅ, i tillegg til et studentmagasin.

LEGG INN BLOGGEN DIN I BLOGGOVERSIKTEN

Sier ikke nei til drømmejobben

- Jeg trives godt med det jeg gjør nå, men jeg sier ikke nei om drømmejobben byr seg. Drømmejobben er å jobbe med featurejournalistikk, reportasjer eller mer seriøst om mote og skjønnhet, sier Benedicte Haugaard.

Blogg og gode bilder hører sammen. Der er Benedicte heldig, hun er nemlig svært fotointeressert, og tar de fleste av bildene på bloggen selv. Tidligere hadde hun også et fotostudio i Svelvikveien der hun jobbet med egne fotoprosjekter.

Penger en hyggelig bieffekt

Mange toppbloggere tjener gode penger på bloggene sine. Benedicte Haugaard tjener også penger på bloggen, og kunne helt sikkert klart å leve kun av blogging. Det ønsker hun imidlertid ikke.

- Jeg bruker noen timer hver eneste kveld på bloggen min og trives med tilværelsen slik jeg har den i dag. Å blogge gir meg utrolig mye, og at jeg klarer å tjene penger på det i tillegg, er en hyggelig bieffekt. Men penger er ikke drivkraften, sier 23-åringen.

- Hvor lenge er Benedicte Haugaard en blogger?

- Jeg gjør dette så lenge jeg synes det er gøy. Målet mitt er å ikke være avhengig av å skrive for å tjene penger. Den dagen jeg synes blogging er kjipt, så skal jeg kunne legge ned bloggen uten å være økonomisk avhengig av bloggingen. Har jeg det fortsatt gøy med bloggen om fem år, så holder jeg nok fortsatt på, mener bloggeren fra Drammen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken