Blogger fra Drammen kjemper om tittelen «Årets mammablogger 2014»

Marianne Gjerstad Hørven har i snart tre år drevet bloggen mariannebeate.com. Nå er hun nominert til Årets mammablogg i 2014. Her er hun avbildet med sønnen Helmer (1 1/2).

Marianne Gjerstad Hørven har i snart tre år drevet bloggen mariannebeate.com. Nå er hun nominert til Årets mammablogg i 2014. Her er hun avbildet med sønnen Helmer (1 1/2). Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Vinner hun konkurransen, tar hun med seg en av bloggleserne på sydentur.

DEL

Marianne Gjerstad Hørven (30) fra Drammen er ikke en A4-blogger.

Hun er bosatt i Nærsnes i Røyken, gift med Espen Gjestad Hørven og er mor til Helmer på halvannet år.

Bloggeren er utdannet farmasøyt og er ansatt i legemiddelfirmaet Sanofi Pasteur MSD i Drammen. Der jobber hun blant annet med en vaksine mot livmorhalskreft.

- En veldig spennende og givende jobb. Grunnen til at jeg ville bli farmasøyt, var nettopp for å kunne ha muligheten til å hjelpe andre mennesker og bekjempe sykdommer, forteller Marianne Gjerstad Hørven til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Kristin lager mat for å gi familien et bedre liv

Minst mulig synlig i sosiale medier

30-åringen har jobbet i Sanofi Pasteur MSD siden september i fjor. Før det jobbet hun i et annet firma der jobben gikk ut på å forhandle frem og forvalte kontrakter. I det selskapet ble hun oppfordret til å være minst mulig synlig i sosiale medier, slik at motparten i forhandlinger visste minst mulig om henne.

Marianne valgte en helt annet strategi, og har blitt en sterk og synlig blogger gjennom bloggen mariannebeate.com.

I hennes nye jobb i Sanofi Pasteur MSD blir det sett på som en solid fordel at de ansatte kan så mye om sosiale medier som hun kan.

- Jeg har valgt å være åpen og synlig, og mener du godt kan være en litt personlig, babyblå mammablogger og samtidig ha en seriøs jobb, forteller Marianne Gjerstad Hørven.

LES OGSÅ: Hobbyblogger med livsstil som tema

Startet bloggen i 2012

Bloggtilværelsen til farmasøyten startet i 2012. Hovedårsaken til at hun ønsket å starte blogg, var fordi hun fikk tilbud om en jobb i utlandet, og ønsket å holde kontakten med familie og venner i Norge. Men hun dro aldri til jobben som ventet i utlandet.

I stedet traff hun den store kjærligheten i hennes nåværende mann Espen.

Bloggen ble likevel realisert, men i stedet for en reiseblogg, ble det en blogg om kjærligheten, graviditet, fødsel, barsel, bryllup – og flere andre aspekter i det solide og innholdsrike livet som familien Gjerstad Hørven lever.

- Bloggen er en hverdagslogg og et levende fotoalbum om dagene som kom og gikk. Det som skulle være en slags reiseblogg, endte med en feelgood, romantisk mammablogg som fungerer som et fotoalbum for oss. Jeg blir veldig motivert når jeg ser hvor mange som leser bloggen og den responsen leserne gir meg, forteller Mariannne.

LES OGSÅ: Ønsker å bryte ned den perfekte fasaden

Overrasket over antall lesere

Bloggen mariannebeate.com har over 120.000 sidevisninger i løpet av en måned. Enkelte måneder har bloggtrafikken passert 200.000 sidevisninger.

- Jeg har 30.000 faste lesere hver måned. Et helt utrolig tall, og veldig overraskende at så mange følger med på det jeg skriver. De setter tydeligvis pris på bloggen, og jeg er veldig takknemlig for all hjelpen jeg har fått fra leserne. Så mange fine mennesker som helhjertet har delt erfaringer med meg og andre. Jeg har mange erfarne mammaer som leser bloggen, og du verden så mange gode tips jeg har fått, smiler 30-åringen.

De fleste leserne er kvinner i aldersgruppen 20-35 år, og det hender rett som det er at Marianne treffer på folk som har lest bloggen hennes.

- Jeg treffer folk i alle aldre som kommer bort til meg og forteller at de leser bloggen min. Veldig moro!

LES OGSÅ: Charlotte la om kostholdet - kuttet ut medisiner

Stor pågang fra sponsorer

Mammabloggeren får mange henvendelser fra nettbutikker og  barneutstyrsleverandører som ønsker å sponse henne og inngå avtale om reklame på bloggen.

- Det har aldri vært noe mål for meg å tjene penger på bloggen. Jeg tar imot produkter jeg ellers ville kjøpt, men avviser sponsorer utover det. Jeg kunne sikkert tjent masse penger på bloggen, men det er ikke motivasjonen min. Jeg trives godt i jobben jeg allerede har, smiler Marianne Gjerstad Hørven.

Sønnen Helmer ble født for halvannet år siden. Mens hun var hjemme i permisjon, blogget hun så å si hver eneste dag. Nå blogger hun litt sjeldnere.

- Jeg blogger to-tre ganger i uken. Familie og jobb har førsteprioritet. For meg er det viktig at bloggingen ikke går utover noe. Så jeg blogger når jeg har anledning, og klarer vanligvis et par-tre innlegg i uken, forteller Marianne.

Mannen Espen støtter opp om bloggingen med stor iver, og leser alltid gjennom blogginnleggene før de publiseres.

- Jeg mener det er helt riktig at han leser gjennom det som skal deles, spesielt når det gjelder innlegg som omhandler Helmer. Det er også min oppfordring til andre mammabloggere: Vær enige med partneren om det som dere deler på bloggen.

HER KAN DU SE OVER 400 BLOGGER PÅ DT.NO

Årets mammablogger

Mariannebeate.com er ikke bare populær blant bloggleserne. Nå er bloggen også nominert i konkurransen «Årets mammablogg 2014». Vinneren får et reisegavekort på 10.000 kroner.

SE NOMINASJONSLISTEN HER

- Å bli nominert er utrolig gøy. Vinner jeg, har jeg allerede bestemt meg for å ta med en av leserne mine med barn til syden. Bloggen min hadde ikke vært god uten responsen og tilbakemeldingene fra leserne, derfor skylder jeg dem dette, smiler Marianne Gjerstad Hørven.

Vurderer du å starte mammablogg? Da har Marianne følgende tips til deg:

- Først og fremst må du ha en egeninteresse av å blogge. Starter du en mammablogg, bør du tenke gjennom hva du legger ut av informasjon om barnet ditt, slik at det ikke blir flaut for barnet i etterkant. En god blogg blir ofte oppdaget,  da kommer lesertall litt av seg selv. Ikke ha lesertall og sponsorer som hovedmotivasjon for å starte en blogg, det blir feil startfokus, oppfordrer den erfarne mammabloggeren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken