Charlotte la om på kostholdet – kuttet ut medisiner

Dette bildet viser Charlotte Vindheim før hun la om kostholdet.

Dette bildet viser Charlotte Vindheim før hun la om kostholdet. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I 2011 la bloggeren Charlotte Vindheim (27) om til et kosthold med mindre karbohydrater, og kunne med det vinke farvel til medisinbruk og 18 kilo med kroppsvekt.

DEL

DRAMMEN: Charlotte Vindheim fra Konnerud i Drammen har blogget siden 2009, da hun reiste til Tyrkia som reise- og aktivitetsleder for reisebyrået Ving.

Målet med bloggingen var å holde familie og venner oppdatert på hva hun gjorde under det seks måneder lange jobboppholdet i utlandet, men bloggingen var så gøy at hun valgte å fortsette med det etter at hun flyttet tilbake til Norge.

Hun driver bloggen charlotte1987.blogg.no, og den kan du lese her.

LES OGSÅ: Helena Smedsrud er mor til åtte barn og aktiv blogger

La om på kostholdet

- I 2011 bestemte jeg meg for å legge om på kostholdet. Grunnen til det var at jeg ønsket å gå ned i vekt, og i tillegg hadde jeg problemer med lavt stoffskifte. Jeg hadde håp om at en kostholdsendring kunne ha en positiv effekt på stoffskiftet.

Jeg la om til et kosthold med mindre karbohydrater, og etter en stund klarte jeg faktisk å gå ned 18 kilo ved å gjøre noen grep, forteller Charlotte Vindheim.

Hun følger ikke en bestemt kur, men er opptatt av at maten hun lager skal være mest mulig hjemmelaget, og inneholde lite karbohydrater.

LES OGSÅ: Hurum-jente blogger om livet som grensejeger i nord

Kuttet ut medisiner

- Etter en stund med det nye kostholdet, tok jeg blodprøver. Resultatene overrasket legen, og jeg kunne kutte ned på medisinen jeg tok for stoffskifteproblemene. Etter hvert fikk jeg beskjed om resultatene var så gode at jeg kunne kutte ut medisinene for godt. Så god effekt hadde kostholdsendringen på meg, smiler Charlotte Vindheim.

LES OGSÅ: – Takk for at jeg ble drillet i isbading

Kaller det ikke en lavkarbodiett

- Mange forbinder lavkarbodietter med et kosthold bestående av mye fett. Jeg lager mesteparten av maten selv og bruker masse grønnsaker, og bruker ikke halvfabrikata lenger. Maten inneholder endel proteiner og fett. Siden jeg kutter ned på karbohydrater, må kroppen få i seg andre energikilder. Nå har jeg bedre kontroll på hva jeg får i meg, og for meg fungerte det kjempebra. Jeg gikk ned 18 kilo og er kjempefornøyd, forteller 27-åringen.

LES OGSÅ: Stina Bakken lever av bloggsuksessen

Mamma for første gang

For ni måneder siden ble Charlotte og forloveden Mads Rykkel Blom ble foreldre for første gang. Når hun gikk gravid med sønnen Adrian gikk hun naturlig nok opp i vekt, men fortsatte med det nye kostholdet etter at sønnen ble født.

- Det førte til at jeg gikk ganske raskt ned i vekt igjen etter graviditeten. Men jeg er selvsagt ikke fanatisk når det gjelder kostholdet. Jeg kan godt spise godteri på en lørdagskveld, eller forsyne meg med pizza, men jeg er mer nøye på hva jeg generelt sett får i meg nå. For meg er dette blitt en livsstil, og jeg skriver mye om dette på bloggen min. Dette er mange lesere nysgjerrige på, forteller bloggeren fra Konnerud.

LES OGSÅ: 10 tips til folk som vil starte en blogg

Egen facebookside

Hun deler oppskrifter med leserne på bloggen, og gir gjerne råd til de som lurer på noe.

- Mange tar kontakt på bloggen. Jeg har laget en egen Facebookside som heter Lavkarbo blogger/oppskrifter. Denne siden har over 3.600 følgere, og der kommer det mange spørsmål som jeg svarer på. Jeg blir veldig inspirert av å dele erfaringer, og er glad for at så mange er nysgjerrige på det jeg skriver om, forteller Charlotte.

Frem til nå har hun konsentrert seg mest om kostholdsendringen, og ikke hatt så mye fokus på trening.

- Men nå begynner jeg med trening. Jeg har meldt meg inn på treningsstudio og kommer til å prioritere trening fremover. Nå blir det trening og det å komme seg i form viktigere enn å telle antall kilo, sier 27-åringen.

LES OGSÅ: Benedicte (23) hoppet av topplisten for å bli en mer seriøs blogger

Mote og hverdag

Det er ikke bare kosthold som opptar drammensbloggeren.

Hun skriver også om mote, og gir leserne noen hverdagshistorier.

- Bloggen min har mellom 600 og 900 lesere hver dag, og jeg forsøker å oppdatere bloggen en til to ganger daglig. Det gjør at jeg som regel ligger på topp tre på oversikten over bloggere i Drammen med flest lesere på blogg.no, forteller Charlotte.

SE BLOGGPORTALEN PÅ DT.NO

Foreløpig bare en hobby

Bloggen er en hobby som hun trives godt med.

- Jeg trives med bloggen min og har lyst til å fortsette med dette. Foreløpig har jeg ingen planer om å satse mer på bloggen, jeg trives egentlig med det nivået jeg er på nå. Så håper jeg å holde på leserne mine, og at jeg kan fortsette å inspirere folk til å legge om kostholdet og føle seg bedre. Det er inspirerende for meg også, smiler bloggeren Charlotte Vindheim.

HAR DU TIPS TIL EN BLOGGER DT.NO FØR SKRIVE OM? SEND OSS GJERNE EN EPOST!

Prøv deg på Charlottes matoppskrifter

Drammens Tidende utfordret bloggeren til å dele noe av oppskriftene fra bloggen.

Her kommer et knippe oppskrifter:

LAKSEFORM MED KOKOSMELK

NYDELIG OG SUNN LUNSJ

HOT HJEMMELAGET TOMATSUPPE

KYLLING MED STEKTE GRØNNSAKER

BIFF MED CHIPS, GRØNNSAKER OG BERNAISE, LAVKARBO

CARBONARA ALA CHARLOTTE MED HJEMMELAGET PASTA (LAVKARBO)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken