HURUM: Anette Solheim fra Sætre i Hurum er interiørdesigner av yrke, og har i hele sitt voksne, yrkesaktive liv jobbet med interiør og grafisk design.

Hjemme på Sætre bor hun sammen med mannen John og yngstedatteren Christine (15). De to andre barna, Maximilian (25) og Caroline (24) har for lengst flyttet ut for å studere.

I 2009 startet hun interiørbloggen anettewillemine.blogspot.com og ga bloggprosjektet en prøveperiode på tre måneder. Nå – seks år senere – lever bloggen i beste velgående med over 300.000 sidevisninger og 200.000 unike brukere innom bloggen hver eneste måned.

Det gjør trebarnsmoren fra Sætre i Hurum til en av de virkelig tungvekterne innen interiørbloggsfæren i Norge.

SE BLOGGEN HER

Startet i 2009

- Dette er en blogg som ble startet – og som fortsatt drives – på hobbybasis. Bloggen er egentlig bare en forlengelse av det jeg liker å drive med. Jeg har gjennom hele mitt yrkesaktive liv vært involvert i design og interiør, og følte i 2009 at jeg ville se om ikke jeg hadde noe jeg kunne dele med andre. Dermed satte jeg i gang bloggen, og tenkte: Hvis noen finner det jeg skriver interessant, så kan jeg vurdere å fortsette. Responsen fra leserne var veldig hyggelig, og det ene tok det andre, og vips, så sitter jeg her i 2015 og holder fortsatt på som blogger, smiler Anette Solheim.

Hun ønsker å dele erfaringer og gi inspirasjon gjennom bloggen.

LES OGSÅ: Ønsker å bryte ned den perfekte fasaden

Oppdatert på trender

Tips, råd og erfaringsdeling er bare noe av det leserne finner når de leser bloggen. Anette Solheim er også opptatt av at leserne kan finne nyttig informasjon om nye trender og produkter.

Hun holder seg til en hver tid oppdatert på interiør- og designmesser, og deler dette raskt med leserne gjennom bilder, collager og såkalte moodboards.

Bloggeren har også tett kontakt med pr-byråer, interiørpresse og leverandører og produsenter, slik at hun har førstehåndskunnskap å dele med leserne.

- Dette er et viktig fundament i hvordan bloggen min er bygget opp. Interiør og design ser jeg på som et viktig element i våre hverdager. Vi lever i en verden med mange globale utfordringer, og hjemmet vårt er mer enn noen gang blitt det stedet vi søker til for å finne ro, trygghet og utfolde seg fritt, mener Anette Solheim.

LES OGSÅ: Mor til åtte og aktiv blogger

Svært opptatt av kvalitet

Gode bilder er viktig for Anette Solheim, og hun bruker mye tid på å lage gode og velformulerte blogginnlegg.

- Det jeg gir til leserne mine, skal være innlegg leserne ønsker å bruke tid på å lese. Jeg er tro mot min stil, og er veldig opptatt av kvalitet. Det er kanskje en av grunnene til at bloggen fortsatt lever i dag, forteller Solheim.

Hun tar bildene til bloggen selv, og stiller høye krav til sluttproduktet.

- Når jeg utforsker nye blogger, hopper jeg rett ut hvis jeg ser at bildene er av dårlig kvalitet. Jeg mener det sier noe om bloggen som helhet. Alle som driver en blogg på en profesjonell måte, vet at det tar tid. Å dekke et bord, ta bilder, redigere bilder og gjør blogginnlegget klart, kan fort ta en arbeidsdag. Dette er hobbyen min, og jeg vil at det skal se bra ut, forteller interiørbloggeren.

LES OGSÅ: Grensejeger Hagelien

Liker å hjelpe mennesker

Hun får mange henvendelser fra lesere som bidrar med kommentarer eller trenger hjelp til prosjekter.

- Jeg får veldig mange henvendelser på epost. Tidligere fikk jeg mange kommentarer på bloggen min, men det siste året er det blitt litt annerledes. Nå kommer kommentarene på Instagram-profilen i stedet, men folk tar kontakt med meg på epost. Jeg er veldig glad i å hjelpe mennesker, og synes det er hyggelig at de setter pris på tips og råd fra meg. For meg er det viktig å kunne bidra med tips og råd uten at interiør- og designprosjektene behøver å koste så mye. Dermed er det lettere for flere å gjøre grep hjemme, mener hun.

LES OGSÅ: Skill deg ut i mengden

Instagram som trafikkdriver

På Instagram har det dukket opp mange profiler som ønsker å dele gode interiørtips.

Mange av dem er gode, og selv merker Anette Solheim at Instagram er en solid trafikkdriver inn til bloggen.

- Jeg har ikke lagt veldig mye arbeid ned i Instagram-profilen til bloggen, og vil heller satse mer på godt innhold på bloggen enn å bygge en svær tilhengerskare på Instagram. Men det jeg merker, er at Instagram er en stor trafikkdriver inn til bloggen min. Sidevisninger og unike brukere har skutt i vært det siste året, og leserne finner interessant innhold og klikker seg fra sak til sak. Leserskaren min er trofast, og vokser jevnt og trutt. Jeg synes det er veldig gøy at så mange finner bloggen interessant, og det gir meg inspirasjon til å fortsette, smiler Anette Solheim, interiørbloggeren fra Sætre i Hurum.

LES FLERE LOKALE BLOGGER PÅ DT.NO