Gode tips til matpakken

Larven Aldrimett lager du av agurk, paprika og litt ost.

Larven Aldrimett lager du av agurk, paprika og litt ost. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Matpakkeblogger Marianne Reinskou Granerud gir deg noen tips til hvordan du kan lage en litt bedre matpakke.

DEL

Pynt og vær glad!

Bruk et par minutter ekstra til å pynte litt i matpakken din! Da blir det ekstra koselig å spise lunsj – og enda sunnere dersom pynten består av for eksempel agurk, cherrytomater eller andre grønnsaker.

Ja til morsommere matpakker!

Har du tenkt på at det blir litt morsommere å spise lunsj når du har med deg en variert matpakke?

Det skal ikke så mye til for å piffe opp lunsjen: ta med deg et rundstykke eller et par brødskiver med godt pålegg eller kanskje rester fra gårdagens middag. Deretter litt frukt og litt grønnsaker, og kanskje en liten neve nøtter. Skal du skjemme bort deg selv kan du jo ta med en Starbucks iskaffe også! God lunsj!

Bruk bær

Favorittbæret mitt er bringebær – jeg storkoser meg når det er sesong for dem. Bringebær kan virke forebyggende mot kreft og hjerte- og karsykdommer, har masse antioksidanter, er rik på c-vitamin, magnesium og kalium. Dette røde bæret er kjent for å bekjempe virusinfeksjoner, og så skal de være vanndrivende og virke gunstig ved slanking.

«Hurtigmat»

Med litt planlegging av ukens middager kan også matpakkene få et løft. Spis for eksempel kyllinglår med ris eller couscous til middag, og ta med rester i matpakken den påfølgende dagen. Fiskekaker er også populært i matpakkene, eller hva med en boks med pastasalat eller annen salat.

Når du bruker middagsrester tar det ikke lang tid å lage en fristende matpakke dagen etter!

Bruk pepperkakeformer

Maten pyntes litt ekstra når du stikker ut figurer av agurk, paprika eller andre grønnsaker

Lek med maten

Lag larven Aldrimett (se bildet) av agurk, paprika og litt ost (øyne) – og stikk hull i frukt og grønnsaker som du sender med.

Fingermat til store og små

Smør noen lomper (potetlefse, lompe eller tortilla) med smøreost/smør/frokostsalat, legg på for eksempel kokt skinke, minimais og agurk. Rull stramt sammen og skjær i passende biter

Fiskekake-slange

Send med fiskekaker i matboksen, det er supergodt! Har du tid til overs kan du lage et slangehode du også – tungen er av gulrot, øynene av sort oliven og ost, ryggen har fått et lag med skall fra sylteagurk og tennene er grillpinner.

Mat på pinne

Har du igjen kjøttboller fra middagen kan du sende dem med i matpakken. Træ kjøttboller, små plommetomater eller cherrytomater på en grillpinne sammen med ostebiter, superpopulært her i huset!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken