Gå til sidens hovedinnhold

Stina Bakken lever av bloggsuksessen

Artikkelen er over 7 år gammel

20.000 mennesker leser bloggen til Hokksund-jenta Stina Bakken (21) hver eneste uke. Ikke så rent sjeldent blir hun stoppet av fans på gaten som ønsker autograf og bilder.

ØVRE EIKER: Bloggeren Stina Bakken har klart å gjøre hobbyen til et levebrød.

Hun bruker mange timer hver eneste dag på bloggen stina.blogg.no, enten det er for å oppdatere bloggen med innlegg, ta bilder, redigere videoer, lese gjennom kommentarer eller svare på de mange spørsmålene som leserne sender inn til henne.

For mange forblir bloggingen et hobbyprosjekt. Takket være den store responsen og tusenvis av faste lesere hver eneste uke, har Stina Bakken klart å dra hobbyprosjektet litt lenger enn de fleste.

LES OGSÅ: Stina Bakken gir 10 tips til folk som vil starte en blogg

Deler interesser

Det hele startet for fire år siden. Hun etablerte sin første blogg i april 2010, men det var først for et par år siden at bloggen ble mer seriøs.

Stina satte bloggen mer i system.

- Jeg definerer bloggen min som en livstilsblogg, et slags bloggmagasin om du vil. Temaer jeg tar opp er antrekk, mote, skjønnhet, trening, kosthold og mange andre ting som unge mennesker er opptatte av. Tilfeldighetene vil det slik at mange andre er opptatt av akkurat det samme som meg, og heldigvis velger mange av disse å lese bloggen min, smiler Stina Bakken.

HER KAN DU LESE BLOGGEN TIL STINA BAKKEN

YouTube-suksess

20.000 lesere tar turen innom bloggen hennes hver eneste uke.

Smak litt på det tallet. Det er et høyere lesertall enn en liten lokalavis har på nett.

- Jeg tenker veldig lite på hvor mange som leser innleggene mine. Selvsagt er jeg superglad for at så mange følger med på det jeg gjør, men jeg kunne fort fått litt sceneskrekk hvis jeg hele tiden skulle tenkt på alle som leser bloggen min, forklarer Stina Bakken.

Det er ikke bare bloggen som er populær.

21-åringen har også en egen kanal på YouTube. Flere av videoene har blitt sett over 50.000 ganger.

Den mest populære videoen til Stina Bakken er en video som heter «Ting jenter lyver om». Den videoen er blitt vist over 120.000 ganger!

REGISTRER BLOGGEN DIN PÅ DT.NO

Blir stoppet på gaten

Etter å ha bodd i Hokksund hele livet, har nå den populære bloggeren flyttet til Oslo blitt samboer for første gang. Nå bor hun i en toroms leilighet i hovedstaden sammen med kjæresten Roger Berget fra Mjøndalen.

Livet smiler til den lokale bloggkjendisen, som ofte blir stoppet på gaten både i Oslo og i Drammen av trofaste lesere.

- Ja, det hender veldig ofte, faktisk. Jenter stopper meg på gaten og spør om de kan ta bilde sammen med meg. Da jeg jobbet på butikken Wow på Gulskogen-senteret kom det lesere innom stort sett hver gang jeg var på jobb. De er som regel ganske sjenerte, men det er veldig hyggelig at de tar kontakt. Det er bedre med dem som kommer bort til meg enn de som står på avstand og stirrer, mener bloggeren.

Bloggsuksessen avler også noen negative tilbakemeldinger. Spesielt de gangene hun legger ut bilder av seg selv der hun viser frem mye kropp.

- Helt greit å vise kropp

- Ja, da får jeg ofte meldinger av typen «Herregud, hvorfor viser du frem kroppen din hele tiden?». Jeg er stolt av kroppen min. Trener mye og spiser sunt. Det må være helt greit å vise frem at jeg er en sterk person som ikke er redd for å stikke meg frem, og stå for det jeg gjør.

Altfor mange unge jenter tyr til for eksempel efedrinpiller for å slanke seg, og det er i hvert fall ikke gode forbilder. De som velger å slenge dritt til meg, har et problem selv. Jeg bryr meg ikke noe om det, forteller 21-åringen, som understreker at 99 prosent av alle tilbakemeldinger hun får, er av det positive slaget.

LES OGSÅ: Bilder blir misbrukt på nettet

Hatet å trene

Hun gir mange trening- og kostholdstips på bloggen din, og lager egne treningsvideoer. Treningen er blitt en livsstil. Men slik har det ikke alltid vært.NDet var først i 17-årsalderen at hun ble bitt av treningsbasillen.

Før det hatet hun alt som hadde med trening å gjøre. Skulket gymtimer og gråt hvis hun måtte stå i fotballmålet.

- Etter at jeg begynte på videregående skole ble det bedre. Gymlærerne ga meg mer motivasjon og jeg fikk mer sansen for trening. Nå ser jeg de gode gevinstene av å bruke noen timer i uken på trening. Jeg føler meg bedre, får bedre helse og mer energi i hverdagen, forteller hun.

De som tror hun trener mange ganger i uken, må tro om igjen.

- To ganger i uken er nok for meg. Det er bedre å klare to ganger i uken og gjennomføre det skikkelig, mener bloggeren.

Takknemlige kommentarer

Flere lesere har gitt henne tilbakemeldinger på at de følger treningsopplegget hennes, og at de blir inspirert av å følge bloggen. De tilbakemeldingene betyr mer enn folk aner.
- Ei dame skrev til meg at hun har kommet i gang med treningen og gått ned 15-20 kilo etter at hun ble inspirert av meg. En sånn tilbakemelding er verdt alt arbeidet jeg legger ned i bloggen, sier Stina Bakken.

LES OGSÅ: Vil være et forbilde for andre jenter

Vil ikke snakke om penger

Den populære bloggeren vrir seg litt i sofaen når Drammens Tidende spør om hva hun tjener på bloggen.

- Jeg har ikke lyst til å snakke om hva jeg tjener på bloggen. Det er en privatsak. Jeg har kuttet ut all annen jobbing og lever nå hundre prosent av bloggen min. Mer enn det har jeg ikke lyst til å si. Jeg går ikke rundt og spør hva andre tjener, sier 21-åringen bestemt.

- Men hvordan klarer du å leve av en blogg?

- Gjennom reklameavtaler, produktanmeldelser og såkalte affiliate-avtaler, som betyr at jeg får en viss prosentandel av ting jeg selger på bloggen min, forklarer Bakken.

Hun forstår at folk er nysgjerrige på det hun holder på med.

- Veldig få forstår hva jeg holder på med. Selv mine egne foreldre forstår det ikke. Men dette er en fulltidsjobb og vel så det. Og jeg stortrives med å kunne jobbe med hobbyen min, smiler superbloggeren.

Bloggpris

For to år siden kom hun helt til finalen i bloggkåringen Vixen Blogg Awards, og havnet blant de fem beste bloggene i konkurransen. Det ga henne inspirasjon.

- Det var helt fantastisk å få en slik anerkjennelse, og gjør det litt lettere for å få aksept, spesielt blant voksne mennesker. Nå er nominasjonsprosessen i gang igjen for Vixen Awards 2014, så jeg håper folk blir med og stemmer meg frem, oppfordrer Stina Bakken.

HER KAN DU SE HUNDREVIS AV LOKALE BLOGGERE PÅ DT.NO

Gir mange muligheter

Når Drammens Tidende spør bloggeren hva hun tror hun gjør om fem år, er målet at hun fortsatt lever av blogging.

- Ja, jeg håper det er mulig å leve av bloggingen også i årene fremover. Tilværelsen min åpner mange dører, og jeg knytter mange gode kontakter både innenfor mediebransjen og gjennom samarbeidspartnere. Å administrere en blogg gir meg allsidig erfaring som blir nyttig for meg å ta med meg i årene fremover. Så håper jeg å nå ut til enda flere, smiler bloggeren fra Hokksund.


Kommentarer til denne saken