Karianne (20) bruker bloggen i kampen mot narkotika

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

- Jeg har mange unge lesere. For meg er det viktig å bruke bloggen til å ta et standpunkt og fortelle hva jeg mener er ukult. Som for eksempel å bruke narkotika, mener blogger Karianne Vilde Wølner fra Drammen.

DEL

Hun er 20 år gammel, oppvokst og bosatt på Konnerud i Drammen og jobber som blogger, makeupartist og modell.

Selv om hun innrømmer at bloggen hennes er en typisk rosablogg med mote, sminke og hverdagshistorier som en stor del av innholdet, går hun ikke av veien for å bruke bloggen som talerør mot det hun mener er galt og ukult.

SE BILDESERIE MED KARIANNE VILDE WØLNER

Nei til narkotika

I et blogginnlegg tidligere denne måneden tok hun et oppgjør med narkotikabruken i ungdomsmiljøer i drammensregionen.

Et innlegg som skapte debatt på bloggen, og hun har fått mange tilbakemeldinger, både positive og negative.

- Jeg har i gjennomsnitt 4.000-5.000 lesere som er innom bloggen min hver dag. Mange av disse leserne er unge jenter. Derfor mener jeg det er viktig å lære dem hvor grensen går, hva som er kult – og ikke minst hva som ikke er kult. Jeg vet veldig godt hvordan det er å være en 13 år gammel jente. Vi som blogger blir forbilder for jenter i denne aldersgruppen, derfor ønsker jeg også å belyse de negative sidene av livet. Og det gjør jeg gjennom bloggen min, forteller Karianne Vilde Wølner.

LES OGSÅ: Stina Bakken lever av bloggsuksessen

Ser narkobruk på byen

20-åringen fra Konnerud har aldri prøvd narkotika selv, og kommer aldri til å gjøre det.

- Jeg har fått mange beskyldninger om at jeg bruker narkotika, men jeg har faktisk aldri prøvd det. Når jeg drar ut på byen i Drammen så ser jeg fort hvem som har brukt narkotika og ikke. Det er ikke folk jeg kjenner godt, men jeg vet jo hvem de er. Jeg føler et ansvar for å si fra om at det ikke er greit eller kult å bruke narkotika. Du er ikke en taper hvis du sier nei. Snarere tvert imot, du er tøff når du sier nei og står imot presset, mener Karianne Vilde Wølner.

Hun fikk flere ekle tilbakemeldinger fra folk etter at hun skrev blogginnlegget.

- Jeg traff tydeligvis noe, for jeg fikk flere tilbakemeldinger som ikke var særlig hyggelige. Men jeg bryr meg ikke om det. Det var helt riktig av meg å si fra, og de positive tilbakemeldingene overskygger de negative, mener bloggeren fra Konnerud.

LES OGSÅ: 10 tips til folk som vil starte en blogg

Blogget i to år

Hun startet bloggkarrieren da hun gikk på makeup-skole. Studentene fikk i oppgave å lage sin egen blogg for å promotere seg selv, og dermed var bloggballet i gang.

- Jeg syntes det var veldig gøy, og samtidig facinert over at så mange interesserte seg for livet mitt. Første uken hadde jeg 15.000 lesere av bloggen, det var en utrolig god start, smiler Karianne Vilde Wølner.

LES OGSÅ: Helena Smedsrud er mor til åtte barn og aktiv blogger

Modell og spillefilm

Dermed fortsatt hun å blogge, og byttet fra blogspot til blogg.no for å nå ut til flere.

Nå har bloggen blitt mer enn bare en hobby.

- Ja, nå er bloggen blitt en jobb sammen med makeup-oppdrag og modelljobber. Jeg bruker mye tid på bloggen, skriver minst et innlegg hver dag og svarer på spørsmål fra leserne mine. I tillegg driver jeg eget firma: Karianne Vilde Makeupartist og får stadig flere oppdrag, forteller 20-åringen.

Makeup-jobbingen har også ført henne inn i filmens verden. Hun har nylig bidratt som sminkør for skuespillere i den tysk/norske spillefilmen «The House» som er klar for kinolerretet om ikke så alt for lenge.

Modelloppdrag står også på CVen til Konnerud-jenta. Alt fra deltagelse i musikkvideoer til å promotere klær.

un har blant annet deltatt i musikkvideoene til Broiler fra Drammen sammen med ekskjæresten Simen Auke. Når Drammens Tidende spør mer om det tidligere kjæresteforholdet, ønsker ikke 20-åringen å kommentere dette noe mer.

LES OGSÅ: Charlotte la om på kostholdet – kuttet ut medisiner

Ikke redd for å vise kroppen

Flere av bildene på bloggen hennes er av de lettkledde sorten.

Karianne Vilde Wølner er ikke redd for å vise seg frem.

- Hehe, jeg er ikke så veldig sjenert. Jeg føler det er viktig at man er stolt av det man har, og ikke være redd for å vise seg frem. Når du er 50 år så har du ikke lenger kroppen til en 20-åring. Derfor er det gøy å kunne ha noe å se tilbake på senere i livet, mener bloggeren.

Og fortsetter:

- Jeg har ingen problemer med å legge ut bilder av kroppen min på bloggen, så lenge det av det kunstneriske slaget og ikke tacky, sier hun, og røper at hun viser frem mer på Instagram-kontoen sin enn på bloggen. På Instagram har drammensjenta over 10.000 følgere.

- På bloggen min er jeg nok litt roligere og mer varsom. Jeg er nok litt mer direkte og gir mer av meg selv på Instagram, sier bloggeren.

LES OGSÅ: Hurum-jente blogger om livet som grensejeger i nord

SE BILDESERIE MED KARIANNE VILDE WØLNER

Single og reiseklar…

20-åringen er single, bor sammen med venninnen Mariel og har to «samboere» i Chihuahua-hundene Chloè og Chanel. De to hundene har for øvrig egen instagramkonto…

Planene fremover er å fortsette med bloggingen, makeup- og modelljobbene – og helt klart reise mer.

- Jeg elsker å reise. Forrige tur gikk til Las Vegas, et helt herlig sted. Jeg håper helt klart å kunne reise mer fremover – og nyte livet. Det håper jeg å dele med mange på bloggen min, smiler Karianne Vilde Wølner.

SE ALLE LOKALE BLOGGERE HOS DT.NO

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken