RØYKEN: Marianne Reinskou Granerud fra Åros i Røyken har drevet matpakkebloggen.no siden 2010, og er levende opptatt av å lage gode og sunne matpakker til familien.

Selv om matpakkene som tobarnsmoren lager ser lekre og fargerike ut, så mener hun at de fleste kan få til litt mer spennende matpakker om de bare forbereder seg litt.

– Det tar litt ekstra tid å lage en matpakke til skolebarna som er fristende og sunn. Du må planlegge litt, eller stå opp ti minutter tidligere om morgenen. Men følelsen du får av å se tomme matbokser på ettermiddagen, vel vitende om at barna har spist opp alt du har laget, er verdt den ekstra tiden, smiler Marianne Reinskou Granerud.

LES OGSÅ: Interiørbloggeren som elsker å hjelpe

Ren matpakkeblogg

Hun er egentlig Oslo-jente, men har bodd i Åros i 14 år og trives veldig godt.

Der bor hun sammen med ektemannen og to barn som er henholdsvis 6 og 8 år gamle. Marianne jobber på heltid som beredskapshjem for barn som trenger akutt hjelp fra barnevernet, en jobb som hele familien er involvert i.

Grunnen til at hun startet matpakkebloggen.no er egentlig ganske tilfeldig.

Hun fikk agentur på en spesiell type matbokser i 2010, og hadde ikke budsjetter til å kjøpe reklame.

Derfor startet hun matpakkebloggen.no for å vise folk hva de kunne fylle disse matboksene med. Og dermed begynte hun å ta bilder av matpakkene hun laget til familien.

– Jeg har sluttet å selge matboksene nå, men driver fortsatt bloggen. Egentlig hadde jeg litt flaks da jeg startet bloggen min. En blogger som kalte seg Matpakkemamma sluttet å blogge like før jeg startet, og jeg fylte umiddelbart et vakum etter henne. Så vidt jeg vet, er det ingen andre i Norge som kun skriver om matpakker og hvordan du kan lage god og sunn niste til hele familien, forteller Marianne Reinskou Granerud.

LES OGSÅ: Spiser seg friskere med lavkarbomat

Ja til mer fristende matpakker

De fleste nordmenn har et forhold til matpakken, og for mange dreier det seg om et par brødskiver med enkelt pålegg pakket inn i matpapir.

Men matpakker kan være så mye mer fristende, ikke minst for skolebarn som trenger god påfyll av næring gjennom skoledagen.

– Jeg vil påstå at det tar fem minutter ekstra å lage en fin matpakke med variert kost. Man kan selvsagt bruke så lang tid man bare vil på pynt, men det har ikke jeg tid til. Men å bruke litt ekstra tid på nisten skaper matglede. Og det er viktig for barn. Jeg lager matpakker til barna mine som de kan glede seg til å åpne på skolen, og når de kommer hjem med tomme matbokser på ettermiddag er den en veldig ålreit følelse. Forbered deg litt og ha gode grønnsaker, nøtter og råvarer i nærheten, så går det raskere med litt planlegging, råder Marianne.

Hun tar bilder av matpakkene og deler dem med andre på bloggen. I tillegg deler hun tips, matrelaterte lenker og innspill – både på  bloggen, Facebook-siden og på Instagram.

– Jeg leser bøker og leser mye på nett. Denne informasjonen deler jeg med andre, og håper det kan være til inspirasjon. Har du en plan, går det like raskt å lage en litt spennende matpakke som det å lage to brødskiver med pålegg. Bruk middagsrester, litt nøtter, grønnsaker eller andre ting som du vet barna liker, oppfordrer Marianne Reinskou Granerud.

LES OGSÅ: Her finner du oppskrift på matpakke-vafler

Lettere med «5 om dagen»

Den erfarne «matpakkekokken» mener det er lettere å få barna til å spise de berømte «5 om dagen» hvis du sprer frukt og grønnsaker utover dagen.

– Du sliter med å få i barna nok grønnsaker hvis du kun serverer det til middag. Spre grønnsaker og frukt gjennom dagen. Litt i matpakken, litt etter skolen og litt til middag. Vips, så har de fått i seg nok, mener Reinskou Granerud.

Mange tusen mennesker er innom bloggen hennes hver eneste måned. Facebook-siden til bloggen følges av over 3000 mennesker, og der får matpakkebloggeren mange spørsmål og reaksjoner.

– Spesielt når jeg deler aktuelle lenker. Da er det mange som kommentarer og har synspunkter. I tillegg er det mange som gir ros og positive tilbakemelding og takker for at jeg deler på bloggen. Noen sender epost med spørsmål, og det svarer jeg på privaten. Nordmenn er i verdenstoppen på matpakkelaging og kan relatere seg til innholdet i bloggen, derfor er det moro å se engasjementet. Jeg må si at trenden ser ut til å endre seg fra litt tørre, kjedelige brødskiver til at folk bruker litt mer tid på matpakkene, mener bloggeren.

LES OGSÅ: Her finner du oppskift på lunsjmuffins

Hvordan ser din matpakke ut? Send oss gjerne bilde på Instagram - merk bildet med #dtavis!