Drammens Tidende presenterer lokale bloggere i serien Ukens blogger.

Marianne de Bourg er frilansjournalist, stylist og hobbyblogger og har i flere år drevet livsstilsbloggen mariannedebourg.no.

Bloggkarrieren hennes startet med en ren Union Brygge-fotoblogg da Marianne flyttet til området for noen år siden sammen med ektemannen Kjetil de Bourg Pettersen og sønnene Markus og Carsten.

- Jeg startet forsiktig med å lære meg det tekniske ved bloggingen. Deretter startet jeg en livsstilsblogg hvor jeg skrev mest om cocktails. Denne bloggen har jeg utviklet til det den er i dag, forteller Marianne de Bourg til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Ønsker å bryte ned den perfekte fasaden

Hodet fullt av ideer

Bloggeren har alltid noe å fylle bloggen med.

- Jeg har alltid hodet fullt av ideer til saker å skrive om. Mannen min pleier å si at det ser ut som en bikube som svirrer oppi hodet mitt. Jeg har også en masse notatbøker fulle av ideer, og PC-en er full. Egentlig har jeg nok stoff til å poste blogginnlegg i årevis. Jeg går aldri tom, smiler Marianne de Bourg.

Bloggingen er hobbyen hennes. Å skrive om temaer som hun selv liker og er interessert i, er en meningsfull hobby.

- Når jeg har lyst til å gå på 5:2-dietten, lærer jeg meg mest mulig og skriver om det jeg har lært på bloggen. Når jeg skal kjøpe gaver, sjekker jeg ut hva som finnes på markedet og deler deretter shoppingtipsene på bloggen. Jeg skriver ikke så mye om meg selv, men liker å skrive om temaer, forteller Marianne de Bourg.

LES OGSÅ: Karianne (20) bruker bloggen i kampen mot narkotika

Bloggen=ukeblad på nett

Den ivrige bloggeren tar for seg et vidt spekter av temaer.

Mat og drikke, kosthold og helse, selvutvikling, mote og skjønnhet, interiør – og det hun kaller DIY (Do It Yourself). Reise, trening og kjærlighet står også på bloggmenyen til drammensbloggeren.

- Det blir litt som et ukeblad på nett. Konseptet er livsstil og jeg har mest voksne kvinner som lesere. Både konseptet og lesergruppen er litt annerledes enn mine yngre og rosa bloggkolleger, smiler Marianne de Bourg.

Bloggformen satt ikke som et skudd fra startet av. Det tok litt tid å finne skriveformen.

- Ja, jeg famlet litt med konseptet blogging i starten. Mange skriver blogg i dagbookform. Men jeg har funnet ut at jeg slett ikke er komfortabel med å skrive om meg, meg og meg. Det er temaene jeg liker best. Jeg elsker å gi råd og informere, og det gjør jeg gjennom bloggen, forteller hun.

LES OGSÅ: Charlotte la om på kostholdet - kuttet ut medisiner

Cocktail-fetisj

I hobbybloggens spede begynnelse gikk det mest i cocktails. Hvorfor det?

- Jeg visste ingenting om cocktails. Så reiste vi til Key West og jeg fikk verdens aller beste Pina Colada. Ikke lenge etter var jeg i Muscat og fikk servert Mojito under stjernene. Dermed ble cocktail-fetisjen tent – og jeg fikk lyst til å lage cocktails hjemme. Utfordringen er at klassiske cocktail-oppskrifter inneholder massevis av sære og dyre ingredienser. For eksempel så må du ha Triple Sec for å kunne lage en Cosmopolitan, og Grenadine er en nødvendig ingrediens i en Tequila Sunrise. Hvem har et barskap fylt med alt dette? Derfor begynte jeg å lage mine egne forenklede varianter, forklarer de Bourg.

I stedet for de litt sære ingrediensene, laget hun cocktails med mer tilgjengelige ingredienser.

- Jeg skrev opp resultatet i en notisbok. Etter hvert ble det så mange at det ble umulig å finne tilbake til det jeg lette etter. Så nå er denne bloggen blitt et sted hvor jeg samler på disse oppskriftene, påpeker Marianne de Bourg.

LES OGSÅ: Mor til åtte og aktiv blogger

Konsept: Litt sunnere

Drammensbloggeren har alltid vært opptatt av sunn mat og drikke. De fleste oppskriftene på bloggen er derfor litt sunnere; melkefrie, glutenfrie, lavkarbo, lavkalori eller rett og slett bare generell ren og naturlig mat.

- Men jeg vil skrive om det som er litt sunnere uten å være fanatisk. Det skal være en blogg som ikke gir noen dårlig samvittighet. Det er viktig, mener hun.

For å oppdatere en så omfattende hobbyblogg går det med mye tid. Marianne oppdaterer bloggen ofte – og jevnlig.

- Jeg skriver cirka to timer hver dag og har gjort det i et par år. Jeg bruker tiden på å blogge i istedenfor å lese nyheter eller være på Facebook. Morgenkaffen inntas ved PC-en fremfor på nett, og jeg bruker gjerne kvelder og helger på blogging, forteller Marianne de Bourg.

En annen grunn til at hun har litt mer tid til blogging enn mange andre, er at familien har valgt å ikke ha TV hjemme.

LES OGSÅ: Benedicte (23) hoppet av topplisten for å bli mer seriøs

Journalist og stylist

Selv om bloggingen er en livsstil i seg selv, så er det foreløpig kun en hobby. Til daglig jobber Marianne som frilansjournalist og stylist i firmaet Endelig Mandag. Der leverer hun artikler til ukeblader og interiørmagasiner. Hun deltar også i produksjonen av brosjyrer og reklamemateriell.

Ektemannen Kjetil de Bourg Pettersen er en trofast støttespiller for bloggeren, stylisten og journalisten.

- Som så mange andre bloggere får jeg hjelp fra mannen min. Han er ikke bare en flink fotograf, men også dyktig på data. Jeg komponerer oppskrifter, han smaker. Jeg styler – og han fotograferer. Vi er et godt team, mener Marianne de Bourg.

LES OGSÅ: Stina Bakken lever av bloggsuksessen

Mange lesere er innom

I motsetning til mange rosabloggere, tjener hun ikke penger på bloggen din. Men på sikt er målet å få inn litt annonseinntekter.

I november i år var over 76.000 unike brukere innom mariannedebourg.no, og bloggen hadde over tre millioner sidevisninger!

- Selv om det ikke er på nivå med fotballfrue sine tall, så synes jeg lesertallene er bra. Jeg skriver om det jeg elsker, og synes det er hyggelig at så mange velger å stikke innom bloggen min. Jeg kommer definitivt til å fortsette å jobbe videre med bloggen min fremover, forteller Marianne de Bourg.

LES OGSÅ: Ti tips til deg som vil starte blogg