LONDON: 22 år gamle Christina Parrington Hansen fra Tranby i Lier flyttet til storbyen London for tre år siden. Etter videregående skole tok hun et friår før hun vendte nesen mot den britiske hovedstaden for å studere psykologi.

Lier-jenta studerer sammen med 25.000 andre studenter på det store Middlesex University like utenfor London sentrum.

LES OGSÅ PÅ DT+: Hobbyblogger med livvsstil som tema

Trives veldig godt

Hun bor i tettstedet Hendon, som ligger fem minutter unna universitetscampus.

Lierjenta legger ikke skjul på at hun trives godt i London, og for tre år siden startet hun bloggen thelondongirl.blogg.no.

- Ja, jeg stortrives i London, både på skolen og sosialt. Jeg kan nesten ikke tro det er sant at jeg bor i denne fantastiske byen. Her er det så mange muligheter som jeg ikke har i Lier – og det rett utenfor døren min. Jeg er generelt glad i England, og spesielt glad i London, sier The London Girl fra Lier.

LES OGSÅ PÅ DT+: Bruker bloggen i kampen mot narkotika

Mange nordmenn i klassen

Bloggeren fra Tranby studerer sammen med mange nordmenn på Middlesex University. I klassen hennes er en tredjedel av studentene norske.

- Det er vel gjerne slik at nordmenn finner nordmenn i utlandet. Slik er det her også, det bor masse nordmenn i London. Vi er en gjeng som holder sammen, forteller Christina.

Til tross for at hun bor og studerer i utlandet, er det fint å tenke på at kun er to timer med fly hjem til Norge.

Blogger om London – og fashion

Bloggen The London Girl startet – ikke overraskende – da hun flyttet til London for å studere. I bloggen forsøker hun å gi mange London-tips til nordmenn som skal besøke den populære storbyen.

- Jeg skriver stort sett om det jeg har lyst til. Men det er klart det blir mye London. Jeg gir tips til steder folk kan besøke, gode shoppingtips, spisesteder – rett og slett min egen guide over London. I tillegg skriver jeg en del om fashion, som jeg er veldig interessert i. Og klart det blir litt hverdagsinnslag også, smiler Christina Parrington Hansen.

Helt greit å handle hos billigkjeder

Som student har Lier-jenta et begrenset budsjett å bruke på klær, sko, sminke og andre ting som jenter gjerne vil ha mest mulig av. 22-åringen ønsker å vise at studentbudsjett ikke nødvendigvis betyr at du ikke kan kjøpe fine og moteriktige klær.

- Det er ikke slik at du må kjøpe nye klær hele tiden for å vise frem. Bruk det du har, lag din egen stil og bli flinkere til å kombinere med klær du allerede har i skapet. Og vet du hva? Det er helt greit å gjøre innkjøpene dine på billigkjeder som Primark, Hennes & Mauritz, Bik Bok og Zara. Jeg elsker å handle på Primark, som har masse rimelige klær. Her finner jeg veldig mye spennende som jeg kan sette sammen til flotte antrekk, forteller Christina Parrington Hansen.

Hennes motto er at det ikke er en direkte sammenheng mellom prislappen på klærne og det å se moteriktig ut.

- Du kan handle klær hos billigkjeder og fortsatt se fasjonabel ut. Gjør det på din egen måte, oppfordrer motebloggeren.

LES OGSÅ PÅ DT+: Åttebarnsmor og aktig blogger

Vil jobbe i motebransjen

Lier-jenta er ferdig med bachelorgraden til sommeren. Etter det vil hun søke om å begynne på masterstudier i psykologi, sannsynligvis et studium som heter «psychology in fashion». I så fall kan det være en døråpner inn i motebransjen.

- Det går ut på å studere hvilke psykologiske mekanismer som spiller inn i en handleprosess der klær blir valgt ut. Der er det mange interessante temaer å ta tak i. Slike jobber får man ikke i Norge foreløpig, så jeg sikter meg inn på en jobb i London etter studiene. Da får jeg kombinere jobb og hobby på en fin måte, smiler 22-åringen.

Fortsatt mye å utforske

Bloggingen er en hobby, selv om noen sponsorer gir en hyggelig biinntekt.

Når hun er hjemme i ferier jobber hun på Liertun sykehjem for å tjene litt ekstra til studentoppholdet.

- Jeg forsøker å legge ut to nye blogginnlegg hver eneste dag. I gjennomsnitt er over 500 lesere innom bloggen min hver eneste dag, og det tikker inn tilbakemeldinger jevnt og trutt. Jeg kommer til å fortsette å skrive om mote og London og dele ut tips. Jeg har fortsatt mange steder å besøke i London, så foreløpig er det ingen fare for å gå tom for ideer til nye blogginnlegg, smiler Christina Parrington Hansen.

LES OGSÅ PÅ DT+: Stina Bakken lever av bloggsuksessen