Gå til sidens hovedinnhold

Blogger Anniken Jørgensen ikke utestengt fra kåring likevel

Artikkelen er over 3 år gammel

Anniken Jørgensen kan tørke tårene. Fredag ble det kjent at hun ble disket fra å delta i kåringen av Norges største bloggpriser. Men nå har arrangøren gjort helomvending.

DRAMMEN: Anniken Jørgensen fra Solbergelva er en av landets mest profilerte bloggere. Tidligere denne måneden ble hun kåret til landets best kledde kvinne av nettstedet MinMote.

Og fram til fredag var hun også nominert til to priser, både som «Folkets favoritt» og «Årets Business», i Vixen Awards, bloggernes svar på Oscar- utdelingen. 

Men så ble både hun og blogger Martine Lunde diskvalifisert.

Annonsemerking

Ifølge NRK var bakgrunnen for diskvalifiseringen et brev Vixen Awards (tidligere Blog Awards) hadde fått fra Forbrukertilsynet høsten 2017.

I brevet ble det opplyst at Jørgensen og Lunde ikke hadde fulgt opp Forbrukertilsynets krav på punkter som omhandler manglende annonsemerking.

«Jeg gledet meg sånn»

Bloggeren selv befinner seg i Los Angeles og fikk beskjeden over telefon fra managementet sitt da hun våknet fredag morgen. Og reaksjonene lot ikke vente på seg. På bloggen skriver hun:

«I det jeg faktisk forsto hva som hadde hent fosset tårene over. Det er vel kanskje slik at når det går noe nedover med både kjæreste og familie, er på en måte karriere det jeg satt igjen med på topp. Jeg gledet meg sånn til Vixen, og det blir nå ikke noe av. Jeg føler meg ikke flau som ble disket, men noe skuffet og kanskje litt sint. Jeg blir sint for urettferdige ting, og dette er en av de. En gråtkvalt meg ringte Vixen, og de hadde ikke akkurat tenkt å snu i døra. Jeg forklarte min sak, ba om alle «bevis» de hadde for å begrunne min sak (som jeg ikke har fått forresten). Jeg fikk en mail fra forbrukerombudet om at alt etter August 2017 skulle være plettfritt, og at jeg ikke trengte å endre på hele året mitt (Vixen gikk igjennom hele året).

(Saken fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Anniken og Anders flytter fra hverandre

Plettfri

Lørdag ble det imidlertid kjent at Vixen Awards gjør helomvending. Juryleder Hans- Petter Nygård- Hansen at han brukte hele fredagen på å gå igjennom grunnlaget, og innrømmer at både Jørgensen og Lunde ble disket på feil grunnlag.

Han understreker at Anniken Jørgensens merking har vært plettfri fra hun sist hadde kontakt med Forbrukertilsynet for tre måneder siden.

– De har verken forsøkt å lure publikum eller nettverket sitt, sier han til NRK og mener det er Forbrukertilsynet som har vært utydelig i sitt krav.

«Takk»

Dermed kan den populære bloggeren likevel gå av med priser neste helg.

Det har ikke lykkes Drammens Tidende å få en kommentar fra Anniken Jørgensen nå som det er kjent at hun likevel er med i kåringen. Men vi avslutter med et par setninger hun skrev på bloggen da hun trodde hun var utestengt:

«Jeg trenger kanskje ikke Vixen for å føle meg bra nok, men det er noe med det å vite at dere har stemt på meg. Noe jeg er så takknemlig for, og jeg er så innmari lei meg for at stemmene deres nå forsvant, men de tells for meg enda. Takk.»

Vixen Influence Awards/ Tidligere Blog Awards

Kåring av de beste norske trendsetterne.

Deles ut 4. februar.

Alle som virker i sosiale medier eller andre kanaler kan nomineres, enten det er blogg, Instagram, podkast, Youtube m.m.

Juryen vurderer etter disse kriteriene: Brukeropplevelse, førsteinntrykk, tekst, bilder, design, kvaliteten på innholdet og hvordan den enkelte merker annonser og kommersielle samarbeid og engasjementer.

Det er 13 priskategorier:

Årets influencer på mote, beatuy, trening og helse, interiør, livsstil og mat.

Årets gullpenn

Årets business

Årets sterke mening

Årets stjerneskudd

Årets influenser

Folkets favoritt

Kilde: Vixen.no

 

LES OGSÅ: Tilbake på TV-skjermen til høsten

LES OGSÅ: Anniken bryter sammen i gråt på TV

Kommentarer til denne saken