Jeg kjenner for eksempel utrolig mange gutter og jenter som syns det er dritkjedelig å lese, spesielt gutter. Ifølge en undersøkelse gjort av litteraturviter og bokhandler Ellen Knudsen, er det nemlig flere jenter som liker å lese enn gutter.

Uansett, det som er greia er at ungdom i dag leser altfor lite! Det finnes nemlig ikke noe negativt med lesing. Leser man mye, får man kunnskap på flere forskjellige måter, og det gir deg faktisk et større og mer variert ordforråd.

Egentlig er ikke bøker så annerledes fra film, for når man lager film – må man skrive manus. Alle ser jo på film, så hvorfor kan ikke alle lese bøker også?


Dere som leser dette, skjønner sikkert med en gang at jeg er veldig glad i å lese. På grunn av dette prøver vel de fleste å forstå hva som er galt med meg, og derfor er det nok best jeg prøver å forklare hvorfor jeg elsker å lese.

Rømmer

Når jeg åpner en bok, tar jeg på en måte en pause fra min egen virkelighet og besøker en annen verden. Det er utrolig deilig å kunne rømme fra sin egen verden innimellom, og ta del i verdener som er nye, spennende og som rett og slett ikke finnes.

Jeg må innrømme at foreldrene mine blir litt oppgitte av at jeg aldri leser sanne historier. Men en av grunnene til at jeg leser, er for å komme meg litt bort fra problemene og krisene i virkeligheten, og heller fordype meg i problemene, gledene, ja rett og slett livene til karakterene i bøkene jeg leser.

Tren deg opp

Når man snakker om lesing, snakker man ofte om å lese bøker. Man glemmer at man også kan lese aviser, blogger, magasiner, tekst på tv og film også videre.

Altså skader det ikke å lese mye, for da trener man bare opp leseferdighetene og lesehastigheten sin -og det blir lettere å lese. Det at dette kan trenes opp vet jeg av erfaring, fordi hver gang vi hadde lesetester på skolen forbedret resultatet mitt seg fra en gang til en annen.

Likevel kan det hende noen rett og slett syns det er utrolig kjedelig å lese, kanskje fordi de ikke klarer å konsentrere seg, men da er det bare en ting å gjøre; øv! Selv om det er kjedelig i starten, kommer det til å være verdt det.

Det jeg prøver å få fram er at alle som leser får noe igjen for det. Så hvorfor ikke begynne?