Livet er som et spill

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Jeg føler at livet er som et spill. Av og til kommer det i bøtter og spann med gode nyheter, og jeg føler at livet er perfekt. Andre ganger er det bare triste og dumme ting.

DEL

Jeg skjønner ikke hvorfor det er så vanskelig å leve? Det å ha et liv i det hele tatt, er underlig. Tenk på alle de barna og de voksne som faktisk har det mye dårligere enn det vi som bor i Norge har.

Når vi har det så bra, burde vi verdsatt det livet vi har, men man tenker jo ikke over det når det er så mye som skjer i livet vårt. Da tenker vi bare på at det er synd på oss, og om vi hadde vært rikere, gått på andre skoler, hatt andre venner, da hadde livet vært perfekt. Sånn tenker jeg i hvert fall noen ganger.

LES OGSÅ: Å gjøre sitt beste

Drømmer

Men det jeg begynner å skjønne, er jo at hvis jeg vil at livet mitt skal være perfekt, er det jo jeg som må starte med å gjøre det rette.
Det er ikke kanskje så lett å skjønne hva jeg mener med det. Alle har sine egne bilder om hvordan det perfekte livet for dem er. Jeg skulle gjerne ha likt å bo i verdens fineste hus i Hollywood, hatt bare toppkarakter, aldri kranglet med vennene mine eller foreldrene mine. Men sånn er det ikke, og det må jeg bare akseptere.

Jeg kan jo starte med å jobbe enda bedre på skolen, og få bra karakter for så å få drømmejobben og oppfylle ønskene mine, som har noe med penger å gjøre.
For meg så er det viktigste å kunne ha et godt forhold til de rundt meg, og de jeg er med hver dag. Jeg mener at lykken er det viktigste i livet, deretter kommer pengene man kan bruke for å ha det enda bedre i samfunnet.

Hardt arbeid

Jeg har lært at ingenting kommer av seg selv, man må jobbe for alt, og jeg har også vært gjennom å lykkes og ikke lykkes. Den følelsen man har når man har lyktes, er helt fantastisk. Men når man har følelsen av ikke lykkes, får man bare lyst til å gi opp. Da føler man at nå er det kjørt, og atman aldri vil klare det.

Det er helt feil! Som sagt har jeg ikke lyktes med alt jeg heller, men jeg har alltid stått opp igjen og prøvd for å gjøre det enda bedre, og det har jeg klart. Det tror jeg også alle andre vil klare! Det handler om å ha selvtilliten på plass, og vite at du har nok mot til å stå opp igjen. Det er viljen som vil avgjøre skjebnen din, mener jeg. Har du nok vilje, så vil du få til det du vil.

LES OGSÅ: Læreren som forbilde

Ungdomstid

Det er vanskelig å være en ungdom. Man får lyst til å gi opp iblant. Du må tenke grundig gjennom hva du gjør, og det er det ofte jeg ikke gjør, og det er det sikkert mange andre som ikke gjør heller. Det får da konsekvenser for meg og de andre.

Det er av å ta valg man lærer, uansett om det er riktige eller dumme valg. Livet er et stort spørsmål, men det klarer vi mennesker å finne svar på, men de svarene gjelder bare for hver og en.

LES OGSÅ: Valgfritt med nynorsk? 

Les flere ung meninger her.

Artikkeltags