Tolerer folk som de er

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hva er galt med dem som alltid skal ha noe imot andre? Hvorfor skal noen alltid kritisere folk som er annerledes?

DEL

Jeg syns det å være homofil er kult, det ikke noe unormalt, og jeg skjønner bare ikke hvorfor man kan «hate» folk som er homofile!Nå kan jeg like godt skrive litt om mine personlige erfaringer. Her i en bydel i Drammen, hvor jeg bor, er det sånn at utrolig mange ungdommer bruker «lesbe» og «homse» som skjellsord. Og det irriterer meg noe sinnssykt. Jeg har venner som pleide å gjøre det, men etter at de ble kjent med meg, har de sluttet med det.

Ekte kjærlighet

Og ut ifra det jeg har lært i mitt 14 år lange liv, så er det det at hver gang noen hører ordet «homse», tenker de på sex. Og det er nok derfor de syns homoseksualitet er ekkelt. De kan liksom bare ikke forestille seg to mennesker av samme kjønn «elske med hverandre». Og det er greit at de ikke ville gjort det selv, men jeg hadde satt så himla stor pris på om de kunne akseptere de homofile likevel.

Kjærlighet er kjærlighet. Uansett om en er hetero, bifil, homo eller lesbisk.

Homsene kommer ikke til å bli hetero med det første, og emoene vil sannsynligvis ikke bli noen «brunkrem-barbier».

Toleranse

Jeg er temmelig sikker på at hvis du virkelig elsker noen (og nå mener jeg virkelig elsker noen) så spiller ikke høyde, vekt, utseende, legning eller alder noen særlig stor rolle.

Og hvorfor skal fremmede folk i det hele tatt bry seg med hvem enkelte folk vil ha i senga? Alle er forskjellige, ingen er like… Det er bare det at noen er mer annerledes enn andre, enten det gjelder stil, legning, eller hårfarge. Sånn kommer det alltid til å være. Homsene kommer ikke til å bli hetero med det første, og emoene vil sannsynligvis ikke bli noen «brunkrem-barbier» akkurat de heller.

Som sagt vi er forskjellige. Ingen kan forandre det.

LES MER: Fete fordommer

Bedre verden

Men denne verdenen ville blitt et mye bedre sted å leve hvis vi bare kunne lært oss å finne likhetene, og akseptere forskjellene.

Og da spør jeg igjen … Hva er galt med å være homofil? Er det så vanskelig å bare prøve å akseptere forskjellene på oss mennesker?

Og til dere som tror dere er så utrolig mye bedre enn alle andre, hva er det dere egentlig frykter ved det å være annerledes?

LES FLERE UNGE MENINGER HER

Artikkeltags