26. mai gikk Mjøndalen på sitt første tap for sesongen. Siden den gang har det blitt ytterligere seks tap for eikværingene. Den ekstreme formsvikten til MIF startet mot mandagens motstander Ranheim og forhåpentligvis kan returoppgjøret i Trøndelag bli starten på en positiv høst.

Selv om MIF står med to strake tap, er det et par positive elementer å ta med seg. Unggutten Sander Bratvold har hatt to veldig positive innhopp og scoret sine to første seniormål. I tillegg debuterte nykommeren Love Reuterswärd på torsdag og så ut til å kunne tilføye MIF både fart og teknikk fra sin flankeposisjon.

Duoen endret kampbildet sist mot Raufoss, Hansen fant imidlertid ikke plass til begge i en startellever allerede mandag kveld.
Her er MIFs startoppstilling: Thomas Kinn - Syver S. Eriksen, Adrian A. Hansen, Leo Bekteshi , Joackim O. Solberg, Ole A. Sveen, Simon Asamoah, Meinhard E. Olsen, Benjamin Stokke, Brinder Singh, Sander Bratvold.

Ranheim har på sin side hatt en veldig god flyt siden sist lagene møttes. Trønderne ligger før runden på fjerdeplass og er godt med i kampen om en direkte opprykksplass med sine 34 poeng. Spissen Marcus Mehnert har virkelig funnet formen og har med sine ti nettkjenninger tangert målformen han hadde i fjorår. På toppscorerlista er det kun Strømsgodsets nye spiss Jonatan Braut Brunes som med sine tolv mål har scoret fler.

MIF har nesten fått til vane å spille uavgjort på tur til Ranheim. På de fire siste oppgjørene har det endt med poengdeling. Sist MIF vant på Ekstra Arena var i 2013 da Stian Ohr assisterte Bjarne Kortgaard Ingebretsen med å sette kampens eneste scoring.