Gå til sidens hovedinnhold

Uro i den politiske styringen av Drammen forsterker inntrykket av kaos

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sist uke fikk vi nyheten om at Arbeiderpartiets gruppeleder Eivind Knudsen gikk av. Jobben som gruppeleder var blitt for mye for ham ved siden av ledervervet i hovedutvalget for helse og sosial.

Avgangen er den siste i en serie av politiske avganger og partibytter i de «styrende» partier i Drammen kommune. Jeg bruker bevisst anførselssteg på «styrende», da det fremstår som kommunen i stor grad mangler politisk styring.

Tidligere har vi sett «supergruppeleder» Simon Nordanger (Sp) kaste kortene som heltids politiker og gå inn i familiebedriften. Ledervervet i teknisk hovedutvalg ble for mye for Gro Nyhus (Sp) – også hun trakk seg.

At tre topp-politikere fratrer sentrale verv kan jeg ikke huske ha skjedd i Drammen i moderne tid.

Dette kommer i tillegg til betydelige interne stridigheter i posisjonspartiene, som har medført flere partibytter mellom MDG, Ap, SV og Venstre.

Det er ikke uvanlig at en eller to politikere bytter parti i løpet av en periode, men sammen med betydelige reorganiseringer på topp-plan fremstår det nærmest som Ap, SV, Venstre, SP og MDG driver med stol-leken.

Dette gir en betydelig uro i den politiske styringen, og det forsterkere inntrykket av kaos. De fleste har jo fått med seg at kommunen under rødgrønt styre er ute å kjøre økonomisk – og at flertallspartiene så langt ikke har oppnådd annet enn å kjøre oss dypere i den økonomiske hengemyra.

LES OGSÅ:

Les også

Ap-leder går av: – Jeg har ikke levert godt nok

Les også

Trekker seg som rødgrønn gruppeleder: – Uforutsigbar og krevende jobb

Kommentarer til denne saken